Levenue haalt 8 miljoen euro op en neemt Cake over

15 november 2023

Levenue, een Europese marktplaats gespecialiseerd in de financiering van bedrijven met recurrente inkomsten, kondigt vandaag een Serie A-financiering aan ter waarde van 8 miljoen euro, geleid door Truffle Capital, waaraan ook Freshmen Fund deelneemt.

Levenue herdefinieert de manier waarop bedrijven met terugkerende inkomsten hun groeikapitaal financieren. In plaats van kapitaal aan te bieden in ruil voor aandelen (hierdoor verliezen oprichters meer controle over hun bedrijf) kunnen bedrijven met recurrente inkomsten de voorspelde cashflow van hun bestaande abonnementen gebruiken als onderpand voor financiering. Investeerders hebben sinds de lancering in 2021 meer dan 300 miljoen euro ingezet voor bedrijven met recurrente inkomsten via Levenue’s marktplaats.

Andere voordelen voor oprichters zijn onder meer de snelheid van financiering. Het duurt slechts 48 uur om bedrijven te beoordelen op financiering, waarbij fondsen doorgaans binnen drie dagen na lancering op de marktplaats worden ontvangen. Beslissingen over het acceptatiebeleid zijn ook enkel gebaseerd op kwalitatieve gegevens – zoals omzetgroei en boekhoudkundige gegevens – waardoor elke mogelijkheid van vertekening in de financiële beoordeling wordt weggenomen.

Financiële data te verrijken

Om het proces achter het acceptatiebeleid te verbeteren heeft Levenue het bedrijf Cake overgenomen. Dit bedrijf staat bekend om baanbrekende open banking- en dataverrijkingstechnologie. Dit gebeurt door elke regel van de bankgegevens van een bedrijf te analyseren, met als doel een realistische replica van de winst- en verliesrekening te bouwen. Hierdoor biedt Levenue nauwkeurigere risicoprofielen voor snellere financieringsbeslissingen.

Levenue is momenteel winstgevend actief in 12 landen in Europa*. Ze hebben hun team in twaalf maanden tijd met meer dan 200% uitgebreid. Daarnaast heeft het bedrijf artificial intelligence en machine learning ingebouwd in de oplossingen rondom het acceptatiebeleid om activiteiten snel op te schalen met maximale efficiëntie van kapitaal.

De financieringsronde werd geleid door Truffle Capital, die zijn diepgaande Fintech-expertise en netwerk zal aanbieden om Levenue te ondersteunen bij het opschalen van zijn activiteiten in de EU. Het bedrijf zet ook bedrijfsactiviteiten op in Frankrijk in het eerste kwartaal van 2024, en zal daarmee de productontwikkeling versnellen.

Benjamin Rieder, CEO en medeoprichter van Levenue geeft aan: “We hebben Levenue opgericht als een platform waar ondernemers en investeerders met elkaar in contact kunnen komen, waardoor de groei van innovatieve bedrijven met recurrente inkomsten wordt bevorderd. Omdat we in slechts twee jaar tijd meer dan 300 miljoen euro aan financiering hebben gefaciliteerd, hebben we bewezen dat er aan beide kanten een aanzienlijke vraag is naar een dergelijke marktplaats.”

“De overname van Cake werd gedreven door onze voortdurende inzet om ons aanbod te verbeteren en de transparantie voor onze gebruikers te verbeteren.”

Patrick Lord, Senior Partner van Truffle Capital, zegt: “Oprichters van deze kleine en middelgrote ondernemingen hebben nieuwe oplossingen nodig om hun groei te stimuleren. De complexiteit, de afleiding van de oprichters en de enorme tijd en moeite die nodig zijn om bedrijven via de traditionele wegen te financieren, kunnen het bedrijf schaden en soms zelfs hun ondergang betekenen. Wij geloven sterk in de missie van Levenue om het voor oprichters zo eenvoudig, transparant en snel mogelijk te maken om hun belangrijkste driver, hun abonnementsvolumes, te benutten om zo de groei van hun bedrijven op de meest wendbare en pijnloze manier mogelijk te versnellen.”

Davy Kestens, CEO van Cake licht toe: “Zowel Cake als Levenue hebben als missie om transparante data-oplossingen te bieden. Tegenwoordig is deze missie veel groter geworden dan we ooit hadden kunnen bedenken toen we aan deze reis begonnen. Het uitdagen van de manier waarop bedrijven worden gefinancierd, geanalyseerd en gewaardeerd is een doel dat onze beide teams graag willen heroverwegen en opnieuw opbouwen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This