Altair introduceert HPCWorks 2024

14 november 2023

Het high-performance computing (HPC) en cloudplatform Altair HPCWorks is uitgebreid met een aantal nieuwe tools en integraties. Deze omvatten onder andere een door AI verbeterd gebruikersportaal, nieuwe generatie technologie voor gedistribueerde workflows, geavanceerde HPC-monitoring en -rapportage en eenvoudigere schaalbaarheid.

Productiviteit verhogen met AI 

Altair Access, een AI-tool voor het indienen en monitoren van taken die deel uitmaakt van Altair HPCWorks, benut historische data-analyse, taakinvoer en inputfile mining om het gedrag van taken te voorspellen en de geheugen- en ‘walltime’-vereisten te schatten. Tevens traint deze tool zichzelf regelmatig op basis van nieuwe data. Altair Access biedt schattingen van de walltime aan Altair PBS Professional om de planning te optimaliseren, wat resulteert in een snellere verwerking van 10-15% voor echte workloads.

Frictieloze multi-cluster HPC-planning

Ook opgenomen in Altair HPCWorks is Altair Liquid Scheduling voor PBS Professional, om over meerdere bestaande planningsdomeinen een schaalbaarheidssprong te maken voor de volgende generatie supercomputers. Liquid Scheduling is een krachtige en flexibele HPC-functie die voldoet aan de eisen van de nieuwste gedistribueerde workflows. Deze zorgt ervoor dat workloads op de meest efficiënte manier worden uitgevoerd door verschillende clusters en locaties met elkaar te verbinden, silo’s te elimineren en wereldwijd inzicht te bieden in het gebruik van resources. Het National Supercomputing Centre (NSCC) Singapore is een belangrijke ontwikkelingspartner voor Liquid Scheduling. Deze organisatie is van plan de oplossing vanaf 2024 in te zetten als een cruciaal onderdeel van de toekomstige infrastructuur.

Intuïtieve snelle rapportage voor HPC

De nieuwe rapportage-oplossing Altair InsightPro, vereenvoudigt en stroomlijnt HPC- en cloudrapportages. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en vooraf gebouwde rapporten maakt InsightPro datagestuurde besluitvorming eenvoudiger dan ooit. Het biedt gedetailleerde inzichten in HPC- en cloudomgevingen, waardoor organisaties bedrijfskritische data en rapportage kunnen scheiden van dagelijkse statistieken. Dit geeft beheerders de informatie die ze nodig hebben om sneller beslissingen te nemen die het gebruik en de efficiëntie verbeteren. Open databasetoegang maakt het eenvoudig mogelijk om InsightPro te verbinden met geavanceerde oplossingen voor data-analyses, zoals Altair Panopticon en Altair RapidMiner voor geavanceerde AI-analyses.

Beheer de cloud

Altair’s PBS Professional-workloadmanager biedt nu directe toegang tot Altair NavOps, waarmee organisaties rekenintensieve technische HPC-workloads naar de cloud kunnen migreren en een volledig inzicht in de gebruikte HPC-resources krijgen. Daardoor kunnen beheerders alle kosten voor het gebruik van cloudtoepassingen budgetbewust monitoren en waar mogelijk reduceren. NavOps biedt één uniforme interface voor het dynamisch schalen van bronnen in de populairste openbare clouds. Daardoor kan men cloud-HPC gebruiken om workloads met een hoge prioriteit te versnellen, het resourcegebruik op piekmomenten te optimaliseren en beschikbare budgetten te bewaken. NavOps in PBS Professional biedt een eenvoudig te gebruiken GUI voor de dagelijkse werkzaamheden, evenals een uitgebreide opdrachtregelinterface (CLI) voor IT-beheer, inclusief installatie en configuratie.

Ontdek HPC met Altair One

Altair One, de cloudinnovatiegateway van Altair, mogelijk gemaakt door Altair HPCWorks, stelt teams in staat HPC eenvoudig te verkennen in de cloud en op locatie. Gebruikers kunnen nu namelijk eenvoudig privéclusters creëren met behulp van de eigen cloudabonnementen, volledig geconfigureerd met Altair-applicaties en HPC-tools, en gebruikmakend van de allernieuwste CPU- en GPU-hardware. Tevens biedt Altair Drive controle over alle data in de cloud met een naadloze en intuïtieve workflow, geïntegreerde 2D/3D-viewer en zowel een intelligente als inhoudsbewuste verzending naar Altair HPCWorks-clusters.

“Altair HPCWorks verbetert de HPC-mogelijkheden van Altair en helpt daarmee organisaties de innovatie te versnellen door het beheer van resources, workloads, workflows en rapportages te vereenvoudigen”, zegt Sam Mahalingam, Chief Technology Officer van Altair. “Ons doel is om het voor gebruikers moeiteloos te maken om de technologie van vandaag te benutten, zodat ze zich kunnen concentreren op belangrijke werkzaamheden, in plaats van op de tools die ze gebruiken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This