SOLIDWORKS 2024 laat gebruikers slimmer en sneller oplossingen creëren

13 november 2023

Dassault Systèmes kondigt de release van SOLIDWORKS 2024 aan. Dit portfolio van 3D-ontwerp- en engineeringapplicaties stroomlijnt en versnelt de ontwikkeling van innovatieve productervaringen.

SOLIDWORKS 2024 introduceert nieuwe functies en verbetert bestaande oplossingen, allemaal op verzoek van de gebruikers. Deze updates stellen gebruikers in staat om efficiënter en effectiever samen te werken met hun teams en partners. De invloed van SOLIDWORKS 2024 op het productontwikkelingsproces zal direct merkbaar zijn. De nieuwe release verbetert het gegevensbeheer, vereenvoudigt het delen van informatie en bestanden en biedt betere samenwerkingsmethoden die problemen oplossen en workflows verbeteren.

Hoogtepunten van de nieuwe versie zijn onder meer:

  • Compatibiliteit met vorige releases: gebruikers kunnen hun SOLIDWORKS-gegevens opslaan als een eerdere release. Daardoor kunnen zij efficiënter samenwerken met andere gebruikers die nog met oudere versies van SOLIDWORKS werken.
  • Collinear Dimension Command: gebruikers kunnen ketenafmetingen collineair houden, zelfs met beperkte ruimte, en het overlappen van dimensieteksten en pijlpunten voorkomen.
  • Cloudservices: gebruikers kunnen de productiviteit verhogen en de problemen wegnemen die gepaard gaan met traditionele processen voor het delen van ontwerpen en bestandsbeheer. Dit is mogelijk door SOLIDWORKS-ontwerpgegevens te verbinden met het cloudgebaseerde 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Hierbij maken zij gebruik van de mogelijkheden voor gegevensbeheer en samenwerking, en krijgen zij toegang tot simulatie-, productie- en levenscyclusoplossingen in het 3DEXPERIENCE Works-portfolio.
  • 3DEXPERIENCE Transition Assistant: klanten van iedere omvang kunnen hun gegevens veilig van SOLIDWORKS PDM Professional naar het 3DEXPERIENCE-platform overbrengen.

Andere verbeteringen hebben betrekking op het ontwerp van grote assemblages, onderdelen en kenmerken, tekeningen en detaillering, plaatwerk, structuursystemen en elektrische routing. Doordat gebruikers gemakkelijk met andere disciplines kunnen samenwerken en de ontwerpintentie duidelijker kunnen overbrengen, zal dit zowel de snelheid als de efficiëntie verbeteren.

Ga voor een volledig overzicht van de verbeteringen en nieuwe functionaliteiten van SOLIDWORKS 2024 naar: https://www.solidworks.com/product/whats-new

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This