Nieuwe UltraSharp-monitoren en monitoren voor videoconferencing van Dell bieden ongeëvenaarde productiviteit

8 november 2023

Dell introduceert de eerste monitoren ter wereld met vijfsterrencertificering voor oogcomfort: de Dell UltraSharp 27 Thunderbolt Hub-monitor (U2724DE) en Dell UltraSharp 27-monitor (U2724D), geschikt voor professioneel gebruik op kantoor of thuis. Dit is een gloednieuwe standaard voor oogcomfort in de sector die werd ontwikkeld door TUV Rheinland, een van ‘s werelds toonaangevende professionele en onafhankelijke keuringsorganismen. Dell is de eerste die monitoren op de markt brengt met die hoogste certificering van vijf sterren.

De monitoren hebben verbeterde functies voor visueel comfort waarmee de ogen van de gebruikers minder belast worden, zoals:

 • Verdubbeling van de beeldverversingssnelheid van onze huidige UltraSharp-monitoren tot maar liefst 120Hz, die zorgt voor vloeiender en scherper bewegende beelden;
 • Verbeterde ComfortView Plus, die de schadelijke blootstelling aan blauw licht aanzienlijk vermindert: nu tot minder dan 35 procent (tegenover een blootstelling tot 50 procent bij de vorige generatie monitoren);
 • Ingebouwde omgevingslichtsensor (Ambient Light Sensor) die de lichtomstandigheden detecteert en automatisch de helderheid van het scherm en de kleurtint aanpast.

De nieuwe functies zijn nuttig omdat uit een recente studie is gebleken dat een beeldscherm dat de helderheid aanpast onder verschillende omgevingslichtniveaus de frequentie van vermoeidheids­verschijnselen aan de ogen met 7 tot 17 procent kan verminderen. Een andere studie toonde aan dat een monitor met een lage blauwlichtreductiefunctie tekenen van vermoeidheid van de ogen met 8 procent vermindert na 50 minuten opzoekwerk.

De nieuwe Dell UltraSharp 24 USB-C Hub-monitor (U2424HE) en de Dell UltraSharp 24-monitor (U2424H) zijn iets kleiner van formaat en werden ook uitgerust met verbeterde functies voor visueel comfort. Hieronder vindt u een overzicht van de andere functies van de vier nieuwe beeldschermen:

 • Verbonden productiviteit: Uitgebreide aansluitmogelijkheden met één Thunderbolt- of USB-C-kabel die tot 90 W stroom en data- en videosignalen doorgeeft, RJ45 die tot 2,5 GbE levert voor een snelle en stabiele netwerkverbinding, allemaal beschikbaar op de Dell UltraSharp 27 Thunderbolt Hub-monitor en de Dell UltraSharp 24 USB-C Hub-monitor. De vier monitoren zijn allemaal voorzien van een HDMI- en DP 1.4-aansluiting.
 • Duurzaamheid: De monitoren zijn EPEAT Gold-, TCO Edge-, ENERGYSTAR- en FSC-gecertificeerd. Dell is een EPEAT Climate+ Champion en heeft het ruimste gamma van monitoren in de sector, waaronder de nieuwe UltraSharp 24- en 27-monitoren (U2424H/HE en U2724D/DE) die het EPEAT Climate+-attest hebben behaald. Dat betekent dat die producten voldoen aan de beste praktijken van de industrie op het gebied van decarbonisatie.

Dell lanceert ook nieuwe monitoren voor videoconferencing met verbeterd gebruiksgemak, een betere camera en verbluffende multitaskingfuncties. De monitoren zijn ‘s werelds eerste 23,8 inch-, 27 inch- en 34 inch-monitoren voor videoconferencing die gecertificeerd zijn voor zowel Microsoft Teams als Zoom. De modellen bevatten trouwens een geïntegreerde camera, luidsprekers en microfoons en zorgen dus voor een clean desk.

Om de gebruiker te helpen er op zijn of haar best uit te zien, zelfs bij weinig licht, is een intelligente 4MP 2K QHD-camera ingebouwd, met AI-autoframing, digitale overlap HDR en ondersteuning voor videoruis­onderdrukking. Geniet van meer beveiliging en een snelle samenwerking dankzij Dell ExpressSign-in: dat detecteert wanneer u vlakbij of niet meer in de buurt bent en helpt uw apparaat te vergrendelen of u aan te melden via Windows Hello. Voor nog meer veiligheid is er een mechanisch privacyluikje voorzien, zodat u de webcam handmatig kunt blokkeren. Die nieuwigheden in combinatie met het nieuwe functionele ontwerp van de monitoren, dat inhoudt dat de camera en luidsprekers prominent bovenaan zijn geplaatst, zullen bij uw volgende videoconferentie voor een ongeëvenaarde gebruikservaring zorgen.

Prijzen en beschikbaarheid

 • De Dell UltraSharp 24-monitor (U2424H) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 267,41.
 • De Dell UltraSharp 24 USB-C® Hub-monitor (U2424HE) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 330,33.
 • De Dell UltraSharp 27-monitor (U2724D) is vanaf 9 november verkrijgbaar vanaf € 438,02.
 • De Dell UltraSharp 27 ThunderboltTM Hub-monitor (U2724DE) is vanaf 9 november verkrijgbaar.
 • De Dell 34 gebogen monitor voor videoconferencing (P3424WEB) is nu verkrijgbaar vanaf € 813,12.
 • De Dell 24-monitor voor videoconferencing (P2424HEB) is vanaf 30 november verkrijgbaar.
 • De Dell 27-monitor voor videoconferencing (P2724DEB) is vanaf 7 december verkrijgbaar.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This