Amazon Web Services lanceert AWS European Sovereign Cloud

27 oktober 2023

Amazon Web Services kondigt de lancering van de AWS European Sovereign Cloud aan. Deze nieuwe cloud-omgeving voor Europa is ontworpen om klanten in de publieke sector en in sterk gereguleerde sectoren te helpen voldoen aan de strengste wettelijke vereisten op het gebied van gegevensresidentie en operationele vereisten.

De AWS European Sovereign Cloud wordt in Europa gevestigd en beheerd en is fysiek en logisch gescheiden van bestaande AWS-regio’s met dezelfde beveiliging, beschikbaarheid en prestaties. Dit biedt klanten extra keuzemogelijkheden om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van dataretentie, operationele autonomie en veerkracht. De AWS European Sovereign Cloud wordt gelanceerd met de eerste AWS-regio in Duitsland en zal beschikbaar zijn voor alle Europese klanten.

Net als bij bestaande AWS-regio’s hebben klanten de controle en zekerheid dat AWS zonder hun toestemming geen toegang heeft tot of gebruikmaakt van klantgegevens. Bovendien hebben ze toegang tot de sterkste soevereiniteitscontroles onder toonaangevende cloudproviders. Alleen in de EU gevestigde AWS-medewerkers hebben controle over de activiteiten en ondersteuning van de AWS European Sovereign Cloud. Voor klanten met uitgebreide behoeften op het gebied van gegevensresidentie biedt de AWS European Sovereign Cloud de mogelijkheid om alle metadata die ze creëren (zoals de rollen, machtigingen, resource labels en configuraties die ze gebruiken om AWS te draaien) in de EU te houden en zal het beschikken over eigen facturerings- en gebruiksmetingssystemen.

“De AWS European Sovereign Cloud weerspiegelt ons streven om AWS-klanten de meest geavanceerde set van soevereiniteitscontroles, privacywaarborgen en beveiligingsfuncties te bieden die beschikbaar zijn in de cloud”, zegt Max Peterson, vice president Sovereign Cloud van AWS. “Al meer dan tien jaar werken we samen met overheden en regelgevende instanties in heel Europa om inzicht te krijgen in de veranderende behoeften op het gebied van cyberbeveiliging, data privacy en -lokalisatie, en meer recentelijk, digitale soevereiniteit. Met dit nieuwe aanbod hebben klanten en partners in heel Europa meer keuze om de operationele onafhankelijkheid te bereiken die ze nodig hebben, zonder afbreuk te doen aan de breedste en diepste cloudservices die miljoenen klanten vandaag al kennen en gebruiken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This