OWASP Foundation introduceert AI Exchange

25 oktober 2023

De OWASP Foundation introduceert de OWASP AI exchange. Dit initiatief is gericht op open-source samenwerking tussen experts die zich richten op AI-beveiliging en standaardisatie.

De OWASP AI exchange maakt gebruik van het dreigingsmodel van Software Improvement Group en biedt een wereldwijd platform voor professionals om inzichten en strategieën te delen en beveiligingsrisico’s voor AI te beperken. Als expert van de CEN/CENELEC beveiligingswerkgroep voor de EU AI Act, erkent Van der Veer het belang van gezamenlijke inspanningen. “Met de snelle evolutie van AI is kennis opbouwen over de beveiliging een gedeelde verantwoordelijkheid,” zegt Rob van der Veer van de organisatie.

Dit initiatief dient als een oproep tot actie voor AI-experts en professionals uit de industrie. “We moedigen deelname aan: bezoek de GitHub repository op owaspai.org en draag bij aan de groeiende kennisbank. Elk perspectief helpt bij het verfijnen van onze aanpak”, merkt Van der Veer op.

De OWASP Foundation meldt verder: “De OWASP AI Exchange, die gebruik maakt van het AI framework van Software Improvement Group, speelt een cruciale rol bij het beveiligen van AI-systemen en het consequent reguleren van AI-bedreigingen door middel van feedback en bijdragen van de wereldwijde community. Door kennis en best practices te delen, helpen we om AI-systemen voor iedereen veiliger en betrouwbaarder te maken.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This