T-Systems biedt Nvidia Omniverse voor onder andere digital twins aan op Europees cloudplatform

24 oktober 2023

T-Systems zet een grote stap in de richting van digitale transformatie door Nvidia Omniverse aan te bieden, dat draait op een soeverein Europees cloudplatform. De eerste grote klant van T-Systems in dit nieuwe aanbod is een vooraanstaande Duitse autofabrikant, die al live is op het platform en bezig is met de ontwikkeling van een digitale tweeling (digital twin).

Nvidia Omniverse is een platform dat ondernemingen in staat stelt om hun 3D-tools en 3D-gegevens te verenigen met behulp van de OpenUSD-standaard. Dit stelt teams in staat om op afstand samen te werken via fotorealistische visualisaties en simulaties van bijvoorbeeld productielijnen en industriële faciliteiten. Door verschillende CAD-tools en gegevens te koppelen via een uniforme en op de OpenUSD-standaard gebaseerde ‘datapipeline’, kunnen fabrikanten digitale tweelingen creëren. Deze digital twins stellen multidisciplinaire en geografisch verspreide teams in staat om in real-time samen te werken en hun faciliteiten en productieprocessen snel, kostenefficiënt en duurzaam te simuleren.

De implementatie van digital twins en connected teams kan enorme verbeteringen opleveren op gebieden zoals productontwikkeling, veiligheids- en kwaliteitstests, productie en bijvoorbeeld training. Dart is een van de redenen waarom T-Systems als belangrijke doelgroep voor deze cloud-dienst de manufacturing-industrie ziet. 

Nvidia Omniverse combineert de prestaties van high-end grafische kaarten met het 3D-raamwerk Universal Scene Description (USD) om in 3D werelden te beschrijven en te simuleren, zodat  tams van engineers nauw met elkaar kunnen samen werken. Omdat USD een open-source platform is, kunnen individuele implementaties naar andere platforms worden overgedragen.

Het Duitse T-Systems host niet alleen een cloudversie van Omniverse maar heeft ook tal van diensten rondom dit platform ontwikkeld. Denk dan bijvoorbeeld aan software-ontwikkelaars die bedrijven in de industrie kunnen helpen om digital twins te ontwikkelen, simulaties op te zetten en dergelijke.

Het feit dat T-Systems Nvidia Omniverse op een soeverein Europees cloudplatform mogelijk maakt, is eveneens belangrijk. Hierdoor blijft de technologie die met bijvoorbeeld digital twins wordt ontwikkeld ook gegarandeerd binnen de Europese grenzen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This