Palo Alto Networks lanceert Code to Cloud intelligentie, Darwin

19 oktober 2023

Palo Alto Networks lanceert vandaag Darwin, een Code to Cloud intelligentie die inzichten uit de ontwikkelingsfase van applicaties samenbrengt om security-alerts een context te geven en mogelijke herstelstappen voor te stellen. De nieuwe functie is te vinden in Prisma Cloud, het cloud-native beveiligingsplatform voor applicaties (CNAPP)  van Palo Alto Networks. Dankzij Darwin worden niet alleen risico’s en beveiligingslekken succesvol tegengehouden, maar kunnen developers en security-teams nu ook beter samenwerken en genieten van een verbeterde gebruikservaring.

80% kwetsbaarheden uit de cloud

Het afgelopen decennium trokken bedrijven massaal naar de cloud voor de bouw en uitrol van applicaties. Volgens Gartner zullen in 2027 zo’n 65% van alle applicaties geoptimaliseerd of klaar zijn voor de cloud. Hoewel de voordelen van de cloud gekend zijn, schuilen er ook grote gevaren. Eerder communiceerde Palo Alto Networks al dat 80% van de kwetsbaarheden voorkomen uit de cloud. Security-teams hebben alle moeite van de wereld om bij te benen en de aanvallen in de cloud tegen te houden.

Zes tot tien tools

De meeste Code to Cloud security-oplossingen werken vandaag nog vaak in silo’s. Gemiddeld gebruiken organisaties tussen zes en tien verschillende tools om de cloudinfrastructuur te beveiligen. De veelvoud aan oplossingen zorgt voor blinde vlekken in de organisatie en voegt extra druk toe op de security-teams. Daarom lanceert Palo Alto Networks vandaag Darwin in Prisma Cloud. Zo halen bedrijven een echte holistische oplossing in huis met één bron van waarheid.

Quote Ankur Shah, senior vice president, Prisma Cloud, Palo Alto Networks: “Om applicaties van code tot cloud te beveiligen, moeten we de risico’s tijdens de ontwikkeling en de kwetsbaarheden tijdens de productie, tegenhouden. Alleen intelligente CNAPP-platformen zoals Prisma Cloud slagen hierin door slim inzichten te verzamelen. Security-teams kunnen de bron van de kwetsbaarheid en verkeerde configuraties precies nagaan in de broncode. Darwin in Prisma Cloud maakt cloud security makkelijker en verhoogt de productiviteit en samenwerking van de code tot de infrastructuur”

“Bij veel organisaties heb je voor elke 100 ontwikkelaars één security-expert. Werken in silo’s draagt niet bij tot een doeltreffende code to cloud security. Dat gaat er ook niet beter op worden wanneer ontwikkelaars AI gaan gebruiken om code nog sneller te schrijven. Dankzij de nieuwe intelligentie in Prisma Cloud kunnen ontwikkelaars en security-experten makkelijker samenwerken door veiligheidsproblemen te linken aan suggesties voor herstel in de code.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This