Dell presenteert zijn nieuwste Precision workstation met 96 cores voor GenAI-workloads 

19 oktober 2023

Dell presenteert de nieuwe Precision 7875 Tower die is voorzien van AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-Series-processors. Het is Dell’s meest schaalbare en krachtige AMD-gebaseerde processorwerkstation ooit.
Uit nieuw onderzoek van Dell blijkt dat 65 tot 75 procent van de organisaties al gekwantificeerde resultaten rapporteert met GenAI-initiatieven. Als gevolg hiervan identificeert ongeveer driekwart van de organisaties aanvullende financiering om GenAI-initiatieven te ondersteunen. Dit komt overeen met de interesse in workstations. De Dell Precision-workstations zijn niet langer slechts hulpmiddelen, het zijn de motoren van innovatie. Ze laten bedrijven complexe GenAI-modellen lokaal ontwikkelen en verfijnen voordat ze op grote schaal worden ingezet.

Charlie Walker, Senior Director en GM, Precision Workstations en Rugged, Dell Technologies: “Ik ben ervan overtuigd dat de workstation-industrie altijd snel en spannend is geweest. We zitten al meer dan 25 jaar op de eerste rij en helpen makers, ingenieurs, architecten en onderzoekers om hun ideeën tot leven te brengen en impact te maken op de wereld. Workstations hebben hierin een cruciale rol gespeeld en ze worden gezien als een noodzakelijk hulpmiddel om het onmogelijke mogelijk te maken. Nu staat de wereld in het teken van AI en generatieve AI (GenAI) en staan workstations op een andere manier in de schijnwerpers.”

Het nieuwe Precision-portfolio van Dell komt tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van professionals. Of het nu gaat om GPU- of CPU-intensieve workloads, Precision staat voor prestaties, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en innovatie.

Gebouwd voor alles

De Precision 7875 Tower is ontworpen voor ingenieurs, architecten, creatievelingen en productontwerpers en is een multifunctioneel workstation voor veeleisende professionele applicaties. Het ondersteunt niet alleen grafisch ontwerp en virtual reality, maar ook AI-initiatieven met enorme datasets. Met maximaal 96 cores heeft de Precision 7875 Tower de meeste cores van alle Dell Precision-workstations met één socket.

De Precision 7875 Tower is een echte krachtpatser en ondersteunt AI-ontwikkeling en training op het gebied van generatieve AI, machine learning en deep learning. Dankzij het hoge aantal CPU-kernen kunnen gebruikers de machine schalen om grote veranderingen aan te kunnen in workload of in eisen. De Precision 7875 Tower is ook een flexibele optie voor een verscheidenheid aan hoogwaardige creatieve toepassingen, waaronder rendering, filmproductie, ontwerpanalyse, simulatie, visualisatie van architectuur, engineering en constructie (AEC).

Klanten uit verschillende sectoren gebruiken Precision-workstations om creatieve projecten mogelijk te maken. Van architecten die een appartementencomplex ontwerpen tot en met animators die de volgende speelfilm maken, Dell Precision-workstations bieden krachtige en betrouwbare opties voor alle soorten intensieve workloads.

“Als AI-centrum dat voorop loopt op het gebied van medische innovatie, begrijpen we de cruciale rol die technologie speelt. Het is de onzichtbare partner in de gezondheidszorg die de enorme hoeveelheden gegevens analyseert en zorgt voor onderzoeksverbeteringen die uiteindelijk de uitkomsten voor patiënten verbeteren”, aldus Dr. Hooman Rashidi, directeur van PLMI’s Center voor AI & Data Science bij Cleveland Clinic. “Dell Precision workstations bieden ons de prestaties en betrouwbaarheid die wij nodig hebben voor het bouwen en afstemmen van onze behoeften rond AI-modellen. Dit is een belangrijk onderdeel van de technologische ruggengraat die nodig is om AI binnen het medisch onderzoek vooruit te helpen.”

De Precision 7875 Tower heeft een groter en dieper chassis dan de vorige generatie. Deze constructie zorgt voor meer luchtruimte om de processor te koelen en heeft nu een zesde PCIe-slot voor meer uitbreidmogelijkheden. Voor het eerst beschikt een Precision Tower nu over een geïntegreerd Wi-Fi-slot, in plaats van de ruimte in te nemen van een PCIe-slot. Gebruikers hebben meer flexibiliteit om de machine te benutten voor hun specifieke workloads en omgevingen.

Met keuze uit professionele grafische opties (tot twee 48GB AMD Radeon PRO W7900 of maximaal twee 48GB NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPUs), tot 56TB opslag en 2TB DDR5-geheugen, en ondersteuning voor NVIDIA AI Enterprise, beschikt de Precision 7875 Tower over topmogelijkheden voor intensieve workloads.

Dell heeft tevens geavanceerde beveiliging ingebouwd om vertrouwelijke gegevens te beschermen. De Trusted Platform Module (TPM) 2.0, zelfversleutelende schijven en een vergrendelbaar chassisontwerp met inbraakdetectie bieden de tools om klantprojecten veilig te houden.

De Dell Precision 7875 Tower is vanaf 5 december wereldwijd verkrijgbaar. De prijzen zullen rondom deze datum worden aangekondigd.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This