Check Point introduceert Horizon Playblocks: samenwerkingsplatform voor security dat beveiligingstools samenbrengt en verspreiding van cyberaanvallen voorkomt

18 oktober 2023

Check Point Software Technologies introduceert Horizon Playblocks, een automatiserings- en samenwerkingsplatform voor security dat aanvallen automatisch insluit en verspreiding voorkomt door middel van samenwerking tussen mensen, processen en technologie. Bedrijven kunnen zich met Horizon Playblocks beter beschermen tegen snel verspreidende cyberaanvallen en aanvallers die inzetten op meerdere vectoren.

Door het steeds evoluerende dreigingslandschap en een tekort aan gespecialiseerde mensen, hebben security teams moeite met het prioriteit geven aan handmatige updates en het patchen van kwetsbaarheden voor verschillende beveiligingsoplossingen in het hele netwerk. In een traditioneel beveiligingsmodel werken oplossingen op het niveau van de lokale omgeving, waarbij ervan wordt uitgegaan dat bedreigingen zich binnen een bepaalde silo bevinden. Horizon Playblocks verbetert de beveiliging door technologie, mensen en processen te laten samenwerken om de verspreiding van aanvallen te stoppen. Het maakt een holistische samenwerkingsmethode mogelijk. Zodra een beveiligingstool een potentiële bedreiging op een handhavingspunt detecteert, activeert het preventieve acties in de hele beveiligingsinfrastructuur, in elke beveiligingsoplossing, en neemt het operationele acties om de juiste teams te waarschuwen.

“Horizon Playblocks vat onze visie op collaboratieve beveiliging samen. Het is waar mensen, processen en technologieën samenkomen om intuïtieve, geconsolideerde en automatische verdedigingsmechanismen te leveren”, zegt Nataly Kremer, Chief Product Officer en Head of R&D bij Check Point Software Technologies. “De beste manier om Playblocks te begrijpen is om het te zien als een ‘instinctief’ beveiligingsproduct, dat in staat is om een aanval onmiddellijk te blokkeren en de verspreiding ervan binnen een organisatie te voorkomen. Met zijn unieke mix van onmiddellijke respons, automatische updates en integratie met derde partijen, belichaamt Playblocks echte collaboratieve beveiliging. Playblocks maakt deel uit van onze Horizon prevention first security suite samen met de Managed Detection/Prevention and Response SOC-service en het Extended Detection/Prevention SOC-platform.”

De belangrijkste kenmerken van Horizon Playblocks zijn:

  • Collaboratief: Horizon Playblocks triggert actie op elk handhavingspunt voor security wanneer er een aanval is. Met vooraf gedefinieerde preventie-playbooks worden aanvallen onmiddellijk gedetecteerd en wordt verspreiding voorkomen. Naadloze integratie met Quantum en Harmony (Endpoint, Mobile) van Check Point versterkt dit gezamenlijke verdedigingsmechanisme en zorgt ervoor dat bedreigingen in de hele omgeving worden ingedamd.
  • Geconsolideerd: Horizon Playblocks fungeert als een uniforme beveiligingsinfrastructuur en biedt een geconsolideerde beschermlaag voor zowel Check Point als producten van derden. Deze eenheid zorgt ervoor dat alle operationele en beveiligingstools samenwerken en biedt een robuuste verdediging tegen cyberbedreigingen.
  • Automatisch: Het platform kan in minder dan vijf minuten worden geïmplementeerd met playbooks, die zorgen voor automatische beleids- en regelupdates die direct operationeel zijn zonder handmatige tussenkomst. De 25 geavanceerde kant-en-klare playbooks voldoen aan verschillende beveiligingsbehoeften, van het blokkeren van IP’s op handhavingspunten tot het in quarantaine plaatsen van interne bedreigingen. Playblocks kunnen worden geactiveerd om automatisch zero trust beveiligingsbeleid toe te wijzen aan apparaten.

“Bij cybersecurity is tijd het grootste voordeel voor aanvallers, dus hoe meer preventieve acties geautomatiseerd kunnen worden, hoe beter een organisatie ernstige bedreigingen kan voorkomen,” zegt Michael Suby, IDC Research Vice President, Security & Trust. “Door de preventieve krachten van alle beveiligingstools in een omgeving te benutten, maakt het Playblocks-platform het eenvoudiger voor beveiligingsteams om de meest cruciale acties over meerdere tools te automatiseren en SOC-analisten te laten focussen waar ze het meest effectief kunnen zijn.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This