BTA presenteert XDR InfiniBand-specificatie voor nieuwe generatie AI workloads

16 oktober 2023

De InfiniBand Trade Association (IBTA) heeft onlangs de langverwachte XDR InfiniBand Specification gepubliceerd. Deze maakt het datacenters mogelijk in te spelen op de connectiviteit die zwarte AI- en HPC workloads nodig hebben. De specificatie maakt snelheden mogelijk van 800 Gb/s, wat een significante stap vooruit is. 

De IBTA, een wereldwijde organisatie gewijd aan de ontwikkeling en bevordering van Remote Direct Memory Access (RDMA) technologieën, kondigde de beschikbaarheid aan van de IBTA Specification Volume 1 Release 1.7 en Volume 2 Release 1.5. In de Volume 1 Release 1.7 zijn de initiële specificaties voor XDR opgenomen, die de basis leggen voor de volgende snelheidsgeneratie in de IBTA-roadmap. Hiermee wordt de bandbreedte verdubbeld in vergelijking met de vorige generatie.

Met SerDes-ondersteuning van 200 Gb/s per lane zullen XDR-adapters en -switches een snelheid van 800 Gb/s per poort bieden evenals ondersteuning voor XDR switch-to-switch verbindingen van 1,6 Tb/s. Dit zal een belangrijk verschil maken in de capaciteit en snelheid waarmee datacenters kunnen opereren, wat cruciaal is voor het verwerken van de enorme hoeveelheden data die nodig zijn voor geavanceerde AI en high performance compute-toepassingen.

Bijkomende kenmerken in de Volume 1 Release 1.7 en Volume 2 Release 1.5 specificaties omvatten verbeterde ondersteuning voor grote radix switches, mechanismen om congestiecontrole in InfiniBand en RoCE-gebaseerde netwerken te verbeteren met behulp van netwerk probes, alsook de uiteindelijke fysieke specificaties voor NDR 400Gb/s InfiniBand.

Volume 1 van de InfiniBand-specificatiereeks vormt de kern van de InfiniBand-architectuur en specificeert de vereisten voor InfiniBand-switches, routers en adapters. Het specificeert ook een complete architectuur voor het beheren van een InfiniBand-fabric. Volume 2 specificeert de fysieke aspecten van de architectuur.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This