Groeiende generatieve AI-portfolio van Dell Technologies versnelt bedrijfstransformaties

4 oktober 2023

Dell Technologies breidt zijn Dell Generative AI Solutions-portfolio uit en helpt bedrijven de manier waarop ze werken te transformeren bij elke stap van hun generatieve AI (GenAI)-traject.

“Om de resultaten van AI te maximaliseren, hebben bedrijven de juiste infrastructuur, software en services nodig om workloads in publieke clouds, on-premises omgevingen en aan de edge te ondersteunen”, zegt Jeff Boudreau, Chief AI Officer, Dell Technologies. “Dat is wat we bouwen met onze uitgebreide gevalideerde ontwerpen, professionele services, industriële samenwerkingen en ‘s werelds breedste portfolio van GenAI-oplossingen.”

Aanpassing van GenAI-modellen om bedrijfseigen gegevens te maximaliseren

Het Dell Validated Design for Generative AI met NVIDIA Model Customization biedt vooraf getrainde modellen die intelligentie uit data halen zonder modellen helemaal opnieuw te hoeven bouwen.

Deze oplossing biedt best practices voor het aanpassen en verfijnen van GenAI-modellen op basis van de gewenste resultaten, terwijl informatie veilig en on-premises blijft. Met een schaalbare blauwdruk voor maatwerk hebben organisaties nu meerdere manieren om GenAI-modellen aan te passen om specifieke taken uit te voeren met hun bedrijfseigen gegevens. Het modulaire en flexibele ontwerp ondersteunt een breed scala aan computervereisten en gebruiksscenario’s.

Dell Validated Designs voor generatieve AI ondersteunen nu zowel modelafstemming als inferencing, waardoor gebruikers sneller GenAI-modellen kunnen implementeren met bewezen infrastructuur, waaronder de Dell PowerEdge XE9680, de best presterende AI-server in de branche, of de Dell PowerEdge XE8640, met een keuze uit NVIDIA Tensor Core GPU’s en NVIDIA AI Enterprise-software, die frameworks, vooraf getrainde modellen en ontwikkelingstools biedt, zoals het NVIDIA NeMo-framework, en Dell-software. de NVIDIA NeMo, het end-to-end NVIDIA-framework en Dell-software. Door rekenkracht te combineren met opslagopties, zoals Dell PowerScale en Dell ObjectScale, kunnen klanten snel modellen met meerdere typen opslagdata voeden met het gevalideerde ontwerp. De infrastructuur is ook beschikbaar als abonnement via Dell APEX.

“We implementeren Dell PowerEdge XE9680-servers met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s in het krachtige computercluster in Princeton voor grote taalmodellering om nieuwe ontdekkingen te helpen stimuleren”, zegt Sanjeev Arora, de Charles C. Fitzmorris hoogleraar computerwetenschappen, Princeton. “Dit systeem geeft onderzoekers in de natuurwetenschappen, techniek, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen de mogelijkheid om krachtige AI-modellen toe te passen op hun werk op gebieden als visualisatie, modellering en quantum computing.”

Data, mensen en processen voorbereiden op GenAI

Dell gebruikt zijn processen en expertise om klanten te helpen betere en snellere bedrijfsresultaten te genereren met uitgebreide mogelijkheden voor professionele GenAI-services:

  • Data Preparation Services bieden klanten een schone, nauwkeurige dataset in het juiste formaat, waardoor AI-projecten soepel kunnen verlopen, terwijl de data-integratie wordt vereenvoudigd en hoogwaardige data-output wordt geleverd.
  • Dell Implementation Services zet een operationeel GenAI-platform op voor inferencing en modelaanpassing, waardoor de time-to-value wordt versneld. In combinatie met Dell Managed Services kan Dell de volledig op NVIDIA gebaseerde GenAI-oplossing gebruiken, waardoor de operationele efficiëntie toeneemt en klanten zich kunnen concentreren op het bouwen van hun eigen GenAI-gebruiksscenario’s.
  • Education Services helpen klanten de cruciale vaardigheden te verwerven om de kloof in GenAI-mogelijkheden te dichten.

“Ons recente onderzoek naar het gebruik van generatieve AI in de onderneming heeft duidelijk gemaakt dat organisaties vastbesloten zijn hun eigen data te gebruiken om belangrijke basismodellen aan te passen, maar ook dat ze hulp nodig hebben bij het voorbereiden van hun data op dat werk”, aldus Bob O’Donnell, president en hoofdanalist, TECHnalysis Research. “De nieuwste generatieve AI-oplossingen en partnerschappen van Dell bieden een breed scala aan mogelijkheden waarmee bedrijven dit potentieel kunnen benutten, kennishiaten kunnen overbruggen en ervoor kunnen zorgen dat data waarneembare, impactvolle bedrijfsresultaten opleveren.”

Modernisering van de data-infrastructuur voor AI en analytics

Dell en Starburst versterken hun relatie om klanten te helpen de AI- en analyse-inspanningen te versnellen. Dit zal resulteren in een open, moderne data lakehouse-oplossing.

De oplossing zal de analysesoftware van Starburst integreren met het PowerEdge-compute platform van Dell, gecombineerd met toonaangevende opslag van Dell, waardoor klanten inzichten kunnen halen uit data, waar deze zich dan ook bevindt. Klanten krijgen eenvoudig en veilig toegang tot multicloud-data om de meeste waarde te halen uit GenAI-gestuurde workflows en implementaties.

“Onze klanten hebben duidelijk gemaakt dat ze een robuust dataplatform nodig hebben voor toegang tot gedistribueerde data in multicloud-omgevingen om AI-inspanningen te stimuleren en te implementeren”, zegt Justin Borgman, CEO van Starburst. “Door onze diepgaande analysemogelijkheden te integreren met de toonaangevende infrastructuur en wereldwijde bedrijfsservices van Dell, kunnen we klanten een open, multicloud data lakehouse-oplossing bieden die gegevens snel en eenvoudig beschikbaar maakt voor AI-workflows, waar dan ook.”

Beschikbaarheid

  • Dell Validated Design voor generatieve AI: modelaanpassing is vanaf eind oktober wereldwijd beschikbaar via traditionele kanalen en Dell APEX.
  • Dell Professional Services voor generatieve AI zijn vanaf eind oktober beschikbaar in een select aantal landen.
  • De open, moderne data lakehouse-oplossing van Dell en Starburst is naar verwachting wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2024.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This