Cloudflare levert Single-Vendor Secure Access Service Edge (SASE) met Magic WAN Connector

4 oktober 2023

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het single-vendor SASE-platform, Cloudflare One, vanaf nu voor iedereen beschikbaar is. Cloudflare’s SASE-aanbod pakt zowel beveiligings- als netwerktransformatievereisten aan zonder nieuwe complexiteit te introduceren, noodzakelijk voor het beschermen van de hedendaagse hybride workforce. 

Single-vendor SASE-platform

Naarmate organisaties migreren naar de cloud om innovatie te versnellen en een concurrentievoordeel te behouden, worstelen ze vaak met de netwerkcomplexiteit en de noodzaak om gedistribueerde medewerkers, apparaten, apps en datacenters te verbinden en te beveiligen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Zonder een flexibele IT-infrastructuur krijgen organisaties te maken met uitdagingen zoals beveiligingslekken door gedistribueerde gebruikers en persoonlijke apparaten, wat een risico vormt voor bedrijfsinformatie en de totale kosten verhoogt. Om dit tegen te gaan, stappen organisaties momenteel in grote getale over op single-vendor SASE-platforms. 

Magic WAN Connector

Volgens Gartner zal tegen 2026 60% van de nieuwe SD-WAN-aankopen deel uitmaken van een single-vendor SASE-aanbod, tegenover 15% in 2023. Met Cloudflare One kunnen organisaties SASE implementeren zoals dat past bij hun bestaande infrastructuur, waaronder native single-vendor implementaties met Cloudflare, of door gebruik te maken van bestaande SD-WAN-implementaties. Cloudflare’s branch appliance, Magic WAN Connector, is vooraf te installeren op hardware geleverd door TD SYNNEX, een wereldwijde distributeur van oplossingen voor het IT-ecosysteem, of worden geïnstalleerd binnen de bestaande omgevingen van organisaties. 

Overal digitaal werken

Elke dag verbinden IT- en securitymanagers duizenden mensen, apparaten, clouds, systemen, toepassingen en netwerken, ter ondersteuning van een nieuwe zakelijke noodzaak: de behoefte om overal digitaal te kunnen (samen)werken, te ontwikkelen en te leveren. Cloudflare’s branch appliance en networking-as-a-service zijn gebouwd op Cloudflare’s connectivity cloud, wat de implementatie voor bedrijven vereenvoudigt en verbetert:

  • Efficiëntie van netwerk- en securityteams: Cloudflare One vermindert de tijd die nodig is om gebruikers, locaties en apparaten aan te sluiten door het beheer en de handhaving van alle policies wereldwijd te centraliseren.
  • Veiligheid: Cloudflare One vermindert het aanvalsoppervlak van een organisatie, terwijl het ook de operationele complexiteit reduceert met een centraal managementdashboard
  • Beheerder- en gebruikerservaring: Cloudflare One is gebouwd op de uniforme connectiviteitscloud, waardoor de prestaties voor werknemers op kantoor, op afstand of hybride werkend worden verbeterd. Dit wordt ondersteund door Cloudflare’s 100% uptime SLA om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.
  • Controle over IT-omgevingen: Cloudflare One stelt IT-managers in staat om te werken in domeinen waar ze vroeger geen controle over hadden, door elke netwerkbron of -bestemming te verbinden op basis van Zero Trust beveiliging.

“Cloudflare houdt zich al ruim tien jaar bezig met het vereenvoudigen van de netwerkbeveiliging. Of het nu gaat om het veilig verbinden van externe medewerkers, kantoren, datacenters of zelfs multi-cloud inzet, wij geven IT-teams de middelen die nodig zijn om hun architectuur te moderniseren,” zegt Matthew Prince, mede-oprichter en CEO van Cloudflare. “De GA van Magic WAN Connector op Cloudflare One vertegenwoordigt ons vermogen om zakelijke productiviteit mogelijk te maken die op een hoge snelheid veilig is, op basis van een van de meest uitgebreide SASE-oplossingen die vandaag beschikbaar zijn.”

“TD SYNNEX is toegewijd aan het combineren van IT-oplossingen die vandaag bedrijfsresultaten opleveren en toekomstige groei mogelijk maken. Met Cloudflare’s nieuwste oplossing toegevoegd aan TD SYNNEX’s wereldwijde portfolio, zijn we in staat om de breedte en diepte van ons beveiligingsaanbod verder te verrijken. Dit stelt klanten in staat om de huidige kritieke beveiligings- en netwerktransformatie aan te pakken om hybride workforces te beschermen en draaiende te houden, zonder complexiteit toe te voegen,” zegt Jessica McDowell, senior vice president, business development en beveiligingsstrategie bij TD SYNNEX.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This