Open19 verder als Sustainable and Scalable Infrastructure Alliance

22 september 2023

Onder de vleugels van een Linux Foundation is Open19 omgevormd tot de Sustainable and Scalable Infrastructure Alliance. Open19, oorspronkelijk begonnen als een industrieel initiatief met een ontwerp voor een nieuwe rack-standaard, heeft zichzelf daarmee een nieuwe en grotere missie gegeven.

De Sustainable and Scalable Infrastructure Alliance (SSIA), nu dus een project van de Linux Foundation, heeft als doel het bieden van open source-normen en best practice-ideeën voor datacenters. De organisatie streeft naar een net zero-uitstoot en willen verspilling van energie en materialen elimineren.

Open19 is gestart in 2016 met een alternatieve rack-standaard, als aanvulling op het Open Rack-ontwerp van het Open Compute Project (OCP). Terwijl OCP bedoeld was voor een ledenbestand van grote hyperscale providers, was Open19, dat voortkwam uit LinkedIn, bedoeld om normen te bieden die toegankelijk waren voor een bredere doelgroep, waaronder telecom providers en colocatie-partijen. Terwijl OCP het interne rack-ontwerp wilde veranderen naar 21 inch, wilde Open19 innoveren binnen de traditionele 19-inch ruimte. In de daaropvolgende jaren introduceerde Open19 ook koelingsstandaarden en andere projecten. In 2021 fuseerde het met het Linux Foundation en werd het een centrum voor open source hardware binnen de overwegend op software gerichte Linux Foundation. 

Op de website schrijft SSIA over de eigen missie: “We stellen digitale leiders van organisaties van elke omvang in staat geavanceerde en zeer efficiënte datacentertechnologieën op rackniveau te adopteren en in te zetten om de duurzaamheid te vergroten, de volgende generatie workloads mogelijk te maken en de kosten en verspilling te verminderen, ongeacht de omvang of locatie van de implementatie”.

Tot de SSIA-leden behoren datacenterexploitanten, private en publieke cloud-eindgebruikers, supply chain-fabrikanten en leveranciers van technologiecomponenten, evenals duizenden individuele leden die actief zijn in de cloud, technologie, datacenters en edge-ecosystemen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This