Acronis brengt eerste cyberbeschermingssoftware voor consumenten op basis van AI

20 september 2023

Acronis, een wereldwijde aanbieder van cyberbescherming, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Acronis Cyber Protect Home Office (voorheen Acronis True Image). Deze innovatieve software bestaat uit een uitgebreide suite functies die naadloos geïntegreerd zijn met veilige back-up en op AI gebaseerde beveiliging. Het is daarmee de ultieme en onmisbare oplossing voor particulieren, gezinnen, thuiswerkers en kleine bedrijven.

Niet minder dan 41% van alle gebruikers maakt zelden of nooit een back-up van hun data en 61% heeft een voorkeur voor een geïntegreerde oplossing. De noodzaak van krachtige, minder complexe en allesomvattende back-up en cyberbescherming is nog nooit zo groot geweest in deze wereld waarin steeds meer met elkaar verbonden is. Acronis Cyber Protect Home Office is speciaal ontworpen als antwoord op de steeds grotere cyberbedreigingen. Hierbij zijn de geavanceerde oplossingen van Acronis voor cyberbescherming en veilige back-up geïntegreerd. Door het combineren van op AI gebaseerde verdedigingsmechanismen, krachtige databack-up, tools voor beheer op afstand en bescherming van mobiele apparaten, zet Acronis de standaard voor holistische cyberbescherming. Acronis Cyber Protect Home Office is de enige complete oplossing voor actieve beveiliging die voorziet in de behoefte aan cyberbescherming via één gebruiksvriendelijk en modern platform.

“Met de opkomst van AI hebben cybercriminelen hun tactiek gewijzigd”, aldus Gaidar Magdanurov, President van Acronis. “Vandaag de dag kan zelfs iemand met beperkte technische kennis anderen veel schade berokkenen door gebruik te maken van complexe phishing- en social engineering-aanvallen. Voor het beschermen van data, applicaties en systemen is een complete cyberbeschermingsoplossing nodig, waarbij beveiliging is geïntegreerd met databack-up. We presenteren daarom hierbij onze meest recente update van Acronis Cyber Protect Home Office, met betere prestaties en krachtigere beveiliging voor het beschermen van de data, apparaten en thuiswerkplekken van particulieren.”

 De belangrijkste functies en voordelen van Acronis Cyber Protect Home Office zijn:

  • Op AI gebaseerde verbetering van de cyberbeveiliging: Innovatieve AI-functies identificeren mogelijke bedreigingen proactief om deze vervolgens onschadelijk te maken, Tegelijkertijd bieden ze een extra beveiligingslaag tegen cyberaanvallen, met onder andere geautomatiseerd herstel na een ransomwareaanval. Schakel tweeledige verificatie (2FA) in om uw beveiliging te optimaliseren.
  • Back-up en klonen: Acronis Cyber Protect Home Office biedt krachtige en veilige functies voor back-up en klonen. Gebruikers kunnen hun kritieke data en systemen beveiligen met betrouwbare back-up, die garant staat voor snel herstel in geval van dataverlies of cyberaanvallen. 
  • Beheer op afstand: Gebruikers kunnen beschikken over tools voor beheer op afstand, waarmee ze hun cyberbeveiligingsmaatregelen overal ter wereld kunnen monitoren en beheren. Dankzij dit extra gemak en alle flexibiliteit kunnen ze snel reageren op elke bedreiging die de kop opsteekt.
  • Mobiele app en back-up: Fabrikanten van mobiele apparaten bieden weliswaar enkele opslagopties, maar die zijn doorgaans platformspecifiek, terwijl gezinnen met meerdere apparaten van allerlei besturingssystemen gebruikmaken. Acronis Cyber Protect Home Office biedt opslagmogelijkheden voor elk besturingssysteem en geavanceerde versleuteling om contactpersonen, agenda’s, foto’s, bestanden en data op mobiele apparaten veilig te houden. De oplossing omvat ook de mobiele app van Acronis voor de beveiliging van data op mobiele apparaten. De functie werkt naadloos tussen allerlei apparaten, zodat data via de app of de webinterface overal toegankelijk zijn .  

Acronis Cyber Protect Home Office kan online en bij geselecteerde resellers worden gekocht. Pakketten voor een jaar zijn verkrijgbaar vanaf $ 49,99. Ga voor meer informatie over functies, prijzen en hoe u aan de slag kunt gaan naar https://go.acronis.com/cyber-protect-home-office.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This