SoftwareOne voor vierde jaar op rij uitgeroepen tot Leader in het 2023 Gartner Magic Quadrant voor Software Asset Management Managed Services

15 september 2023

SoftwareOne Holding AG, een leverancier van software- en cloudoplossingen, maakt bekend dat het door Gartner is benoemd tot Leader in het ‘2023 Magic Quadrant voor Software Asset Management (SAM) Managed Services’. Dit marktrapport is gebaseerd op een analyse van specifieke criteria met betrekking tot de complete visie en het uitvoerende vermogen van dienstverleners.

SoftwareOne blijft investeren in wereldwijde activiteiten op het gebied van IT Asset Management (ITAM) en financial operations (FinOps), intellectuele eigendommen en duurzame oplossingen die aan het verdere succes bijdragen.

Shadi Khoshab, global director ITAM & Software Portfolio Management bij SoftwareOne: “We zijn voor het vierde jaar op een rij benoemd als Leader in het Gartner Magic Quadrant. We zien dit als een erkenning voor onze dagelijkse inspanningen om klanten van eersteklas diensten te voorzien. Software asset management (SAM) ontpopt zich steeds vaker tot een strategische business intelligence-functie en gaat verder waar traditioneel asset management ophoudt. De SAM-teams van organisaties moeten de lat hoger leggen op diverse terreinen, zoals het beheer van SaaS-oplossingen, FinOps, cybersecurity en duurzaamheid. Bij SoftwareOne bieden we organisaties toegevoegde waarde met onze diepgaande expertise, innovatiekracht en klantgerichte ondersteuning.”

De auteurs van het marktrapport van Gartner concluderen het volgende: In 2026 zullen de toenemende IT- uitgaven en complexiteit 40% van alle organisaties ertoe aanzetten om een beroep te doen op de managed services voor continu software asset management van een vakkundige externe partij. Dit is een stijging ten opzichte van 20% in 2023. In 2026 zullen bedrijven die een cloudgebaseerde financial operations (FinOps)-strategie in het leven roepen 30% meer op hun cloud infrastructure & platform services (CIPS) besparen dan organisaties die dat nalaten.

Bernd Schlotter, bestuursvoorzitter van de Services-divisie van SoftwareOne: “Gartner is en blijft een vertrouwde adviseur voor organisaties die due diligence uitvoeren in het kader van hun zoektocht naar een partner voor het beheer van hun software- en cloudoplossingen. Als zij onderzoek doen, zal SoftwareOne volgens ons als beste kandidaat voor hun ITAM- en cloudtraject(en) van alle marktpartijen uit de bus komen.”

Lees het volledige rapport via deze link

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This