Deutsche Telekom breidt internationaal optisch netwerk uit met nieuwe route via Oostende

31 augustus 2023

Deutsche Telekom Global Carrier heeft een upgrade aangekondigd voor zijn Lambda-netwerk, waarbij een extra route wordt toegevoegd die het Engelse Kanaal oversteekt tussen Londen en het Europese vasteland.

De nieuwe route komt tussen Londen en Oostende en komt bovenop de bestaande routes tussen Londen en Parijs en Amsterdam. Het Lambda-netwerk, een optische dienst die cross-continentale connectiviteit biedt, wordt door Deutsche Telekom omschreven als een kosteneffectief alternatief voor het bouwen van een privé-netwerk.

Dit netwerk biedt flexibele optische diensten op basis van dense wavelength-division multiplexing (DWDM) technologie, tot 400G. Deutsche Telekom heeft ook Ciena’s WaveLogic-technologie geïmplementeerd, waardoor verschillende golflengtes over één vezel kunnen worden verzonden. Daarnaast heeft Deutsche Telekom in samenwerking met Ciena 400GE ingezet, wat zorgt voor een hogere capaciteit en schaalbaarheid en tegelijkertijd de beheertaken vermindert in vergelijking met 4 x 100GE. Dit betekent dat de Duitse provider 1G, 10G, 100G en 400G kan aanbieden over het gehele netwerk, met lage latentie, hoge capaciteit, schaalbaarheid, duurzaamheid, redundantie en betrouwbaarheid.

Volgens Deutsche Telekom zijn drie routes noodzakelijk en worden ze snel standaard in de industrie voor kritieke locaties om mogelijke netwerkonderbrekingen te voorkomen. De nieuwe route tussen Londen en Oostende komt bovenop een andere nieuwe route die Deutsche Telekom vorige maand heeft toegevoegd tussen Bulgarije en Kroatië, evenals een nieuw knooppunt in Balchik, Bulgarije. Volgens Deutsche Telekom is dit knooppunt belangrijk op de route tussen Europa en Azië.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This