Poppy maakt digitaal tanken mogelijk voor wagenpark in België

30 augustus 2023

Dankzij de samenwerking tussen ryd, de toonaangevende B2C-aanbieder voor digitaal tanken en betalen vanuit de auto, kunnen gebruikers van het autodeelbedrijf Poppy in België nu via de Poppy-app snel en gemakkelijk betalen bij MAES-, Esso- en Shell-stations.

Ryd blijft zijn activiteiten uitbreiden. De fintechscale-up introduceerde eerder dit jaar mobiel betalen op de Duitse autodeelmarkt, wat onmiddellijk aansloeg en een sterke aanvulling bleek te zijn op het ecosysteem van ryd. Nadat ryd in 2021 succesvol voet aan de grond zette in België met zijn dienstenaanbod rond digitaal tanken en in-car payment, brengt het samen met Poppy mobiel betalen nu ook naar de klanten van het bekende autodeelbedrijf op Belgische bodem.

Ryd krijgt toegang tot een enorm aantal bestuurders en een nog groter potentieel voor noodzakelijke processen aan de pomp. Het open ecosysteem van ryd kan zich aanpassen aan veranderingen op de mobiliteitsmarkt en begeleidt klanten bij de transformatie. Met een vloot van 3.000 voertuigen is Poppy aanwezig in alle grote steden van België. Dankzij het partnerschap met ryd kunnen nu meer dan 100.000 Poppy-gebruikers in de regio’s Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik tanken en betalen via de Poppy-app in het hele ryd-netwerk.

Merkonafhankelijk

Klanten van Poppy gebruiken de ryd-interface die is geïntegreerd in de Poppy-app om te betalen bij het tankstation. Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten. Poppy-gebruikers besparen tijd bij de pomp en genieten van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Het digitale betaal- en factureringsproces stroomlijnt ook de activiteiten van Poppy en bespaart kosten, tijd en papier. Daarnaast profiteert Poppy van het feit dat ryd een merkonafhankelijk acceptatienetwerk biedt. Klanten zijn dus niet beperkt tot een specifiek merk, maar kunnen in het hele ryd-netwerk betalen.

Uli Kiendl, CEO van ryd: “We zijn erg blij met de strategische samenwerking met Poppy. Bij ryd is het onze ambitie om innovatie te stimuleren op alle gebieden van de mobiliteitssector. Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts. Door mobiele betaling mogelijk te maken voor autodeelgebruikers, vereenvoudigen we niet alleen het tankproces, maar breiden we ook het bereik en het volume van de diensten van ryd uit.”

Nick Van den Eynde, COO van Poppy: “Deze samenwerking met ryd onderstreept onze toewijding aan het leveren van naadloze en handige oplossingen die onze klanten meer mogelijkheden bieden. Samen met ryd geven we vorm aan de toekomst van mobiliteit en we kijken ernaar uit om de autodeelervaring in België verder te verbeteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This