Lenovo verduurzaamt met een nieuwe transportservice met verminderde CO2-uitstoot

30 augustus 2023

Om CO2-bewuste zakelijke klanten te ondersteunen bij hun duurzaamheidstrajecten, biedt Lenovo een Reduced Carbon Transport Service aan. Dit is een apart aanbod dat bedrijven de mogelijkheid biedt om hun CO2-impact te verlagen wanneer IT-apparaten per vliegtuig worden verzonden. Via de Reduced Carbon Transport Service kunnen klanten Sustainable Aviation Fuel (SAF)-credits kopen en de uitstoot die hiermee wordt bespaard toeschrijven aan hun IT-aankoop. Hierdoor kunnen bedrijven een CO2-emissiereductie1van minimaal 70 procent bereiken.

SAF is een schoner alternatief voor conventionele vliegtuigbrandstof en heft het potentieel2om de CO2-uitstoot van luchtvrachtvervoer te verminderen en organisaties te helpen hun doelstellingen voor Scope 3-emissies te realiseren. Het Greenhouse Gas Protocol definieert Scope 3-emissies – die 70% van de gemiddelde totale bedrijfsemissies3 uitmaken – als emissies die plaatsvinden buiten de muren van een bedrijf. Denk hiermee aan CO2-uitstoot die verband houden met de aankoop en verwijdering van producten. Terwijl minder dan 10 procent van de organisaties hun Scope 3-uitstoot4 nauwkeurig meet, biedt Lenovo’s Reduced Carbon Transport Service klanten een tastbare manier om de uitstoot van luchtvracht te verminderen. Klanten ontvangen een bevestiging van de emissiereductie die kan worden gebruikt voor rapportage ten opzichte van hun eigen Scope 3-doelstellingen, waardoor een grotere transparantie gedurende het hele proces wordt gegarandeerd.

“We verankeren duurzaamheid dieper in de technologische waardeketen met innovaties als Reduced Carbon Transport, zodat klanten de weg kunnen vinden naar duurzamere IT-besluitvorming”, aldus Claudia Contreras, Executive Director van Global Sustainability Services bij Lenovo. “Bij Lenovo zetten we ons in voor meer dan alleen onze eigen Net-Zero-visie. Net-Zero wordt bereikt door een verzameling duurzame keuzes. We zijn blij dat we de vertrouwde zakenpartner en leverancier van oplossingen zijn die klanten helpt zowel digitale transformatie als duurzaamheidssuccesen te bereiken.”

Enterprise-klanten in Noord-Amerika, EMEA en Azië-Pacific hebben de mogelijkheid om Reduced Carbon Transport Service te gebruiken bij de aanschaf van hun apparaten. ​ ​ Als onderdeel van de servicegerichte transformatie blijft Lenovo innoveren door oplossingen te leveren die klanten helpen hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken. Naast de nieuwe Reduced Carbon Transport Service stelt Lenovo klanten in staat hun klimaatactiedoelen te bereiken en meer circulaire en verantwoorde IT-praktijken te implementeren met verschillende op duurzaamheid gerichte diensten, waaronder Lenovo CO2 Offset Service en Asset Recovery Services.

Reduced Carbon Transport Service is het nieuwste aanbod van Lenovo’s Solutions and Services Group (SSG), dat alle IT-oplossingen en -services van Lenovo voor pc, infrastructuur en slimme verticale markten samenbrengt, inclusief ondersteuning, beheerd, project- en oplossingsservices. Met een netwerk van meer dan 20.000 technici in 180 markten helpt SSG klanten hun bedrijven op mondiale en lokale schaal te transformeren door praktische innovatie te leveren om hun concurrentievoordeel te versterken. Lenovo TruScale5-klanten kunnen diensten op abonnementsbasis inzetten, waarbij ze alleen gebruiken wat ze nodig hebben en verspilling tegengaan.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This