Pieter Engels gaat als nieuwe Business Development Manager bij Simac PHI DATA oplossingen voor een veilige werkvloer in de markt zetten

29 augustus 2023

Pieter Engels is Business Development Manager geworden bij de Business Continuity afdeling van Smart Edge specialist Simac PHI DATA. Vanuit zijn marktkennis en product expertise gaat Pieter Engels bedrijven adviseren over het veiliger maken van hun werkvloer en het voorkomen van arbeidsplaatsongevallen.

Ieder jaar gebeuren in België enkele honderden arbeidsplaatsongevallen. Met zijn SmartProximity & Collision Warning oplossingen wil Simac PHI DATA helpen dat aantal naar beneden te krijgen en dus vooral te voorkomen. Simac PHI DATA lanceerde de SmartProximity oplossing drie jaar geleden om tijdens Corona de ‘safety distancing’ te helpen bewaken. Het aanbod wordt nu verder uitgebreid om ook fysieke ongevallen te voorkomen. Pieter Engels werd aangetrokken om bedrijven te adviseren over deze oplossingen.

Pieter Engels

Pieter Engels werkte eerder in commerciële functies bij onder meer Datacolor en Objective, waar hij kennis maakte met de markt van Internet of Things (IoT) en Industrial IoT. “Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol, zowel in ons privéleven als in de werkomgeving,” zegt Engels. “Bedrijven willen klaar zijn voor de evoluties in Industry 4.0, en daar willen we hen graag bij helpen.” Vanuit zijn marktkennis ziet hij veel mogelijkheden voor SmartProximity & Collision Warning. “Aan de hand van tracking en audio en visuele ‘warnings’  kunnen we aangeven wanneer maar eveneens ook waar een heftruck of ander voertuig te dicht bij een voetganger komt of te dicht bij een andere heftruck. Dat verhoogt de veiligheid in magazijnen aanzienlijk en levert eveneens zeer bruikbare informatie aan om preventieve maatregelen te kunnen nemen. Dezelfde technologie kunnen bedrijven dus net zo goed gebruiken om de stroom van bezoekers en personeel te optimaliseren.” De technologie is op diverse use cases toe te passen, in diverse sectoren. 

Bij zijn contacten met Simac PHI DATA merkte Pieter Engels dat het bedrijf vooruit wil en blijft ontwikkelen. “Ik wil ook altijd bijleren en evolueren, dus deze bedrijfscultuur trok me aan. Ik kijk er naar uit om mee het platform voor SmartProximity & Collision Warning te ontwikkelen en uit te breiden, samen met onze partners. Het geeft veel voldoening om mee te werken aan het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer.”

Ook in zijn vrije tijd gaat Pieter Engels geen uitdaging uit de weg. Zo blijft hij zijn skills verbeteren in het spelen van cello, en met drie marathons op zijn naam, draait hij de hand ook niet om voor forse fietstochten. 

“De manier van werken van Pieter en zijn persoonlijkheid vormen een perfecte match met Simac PHI DATA,” zegt Kurt Roothans, Salesmanager van de Business Continuity afdeling van Simac PHI DATA. “Met zijn vlotte viertaligheid kan Pieter bij iedereen over de vloer komen. Zijn uitgebreid netwerk en zijn marktkennis betekenen een duidelijke meerwaarde voor Simac PHI DATA.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This