Hexaware gaat samen met Microsoft innovatie stimuleren met generatieve AI

23 augustus 2023

Hexaware, een leverancier van IT-diensten en -oplossingen, heeft onlangs een samenwerking met Microsoft aangekondigd om innovatie te stimuleren voor organisaties die klaar zijn om de toekomst te omarmen. Daarbij gaat Hexaware de kracht van generatieve kunstmatige intelligentie (AI) benutten in de vorm van Tenjin for Knowledge Services.

Tenjin for Knowledge Services

Tenjin for Knowledge Services is Hexaware’s kennisgebaseerde AI-oplossing, die de basis vormt voor deze samenwerking. Tenjin benut de transformatieve mogelijkheden van generatieve AI-technologie om dynamische, schaalbare en nauwkeurige kennisecosystemen te creëren. Het lost de beperkingen op van conventionele kennissystemen, voorziet organisaties van onderscheidende functionaliteit voor online samenwerken en kennisdelen en maakt de weg vrij voor geïnformeerde besluitvorming en het verbeteren van de klanttevredenheid. Hexaware’s platform maakt gebruik van de Microsoft Azure OpenAI Service en biedt krachtige functies, waaronder een intuïtieve gebruikersinterface, aangepaste leermodules, naadloze integratie met ecosystemen van partners en aanpasbare dashboards met bruikbare inzichten.

Organisaties die Tenjin for Knowledge Services al gebruiken hebben een tienvoudige toename in efficiëntie, een stijging van 30-40% aan klanttevredenheid en een reductie van 80% in de kosten voor het beheren van kennissystemen gerapporteerd. Zo heeft bijvoorbeeld een wereldwijde financiële dienstverlener het Tenjin kennisecosysteem benut en de functie om gevoelige klantgegevens te beschermen in realtime interacties, terwijl het klantenserviceteam toegang kreeg tot alle benodigde kennis. Dit resulteerde in een aanzienlijke klantenserviceverbetering en een reductie van datagerelateerde risico’s.

Co-innoveren

Siddharth Dhar, Corporate Vice President & Global Head – Digital IT Operations bij Hexaware, zegt: “Het is onze visie om bedrijven in staat te stellen een robuust AI-fundament op te bouwen dat veilig en verantwoord kan worden geschaald, waardoor ze voorop blijven lopen in de technologische evolutie. Ook willen wij voortbouwen op ons momentum met Microsoft op het gebied van AI-gestuurde oplossingen en co-innoveren om organisaties in staat te stellen in een hoog tempo toegevoegde waarde te realiseren.

“Bij Microsoft willen we onze klanten en partners helpen het potentieel van AI te ontsluiten om innovatie en transformatie te stimuleren. De expertise en focus van Hexaware op AI en automatisering positioneren hen om innovatie te stimuleren met Microsoft Azure OpenAI Service. Samen benutten we de kracht van generatieve AI om dynamische, schaalbare en nauwkeurige kennisecosystemen te creëren, waarmee organisaties weloverwogen beslissingen kunnen nemen en klantervaringen van hoge kwaliteit kunnen leveren”, aldus Dhanniya Venkatasalapathy, Executive Director – Cloud Solutions, Microsoft India.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This