Forrester-rapport laat zien dat LiveAction 153% ROI in netwerkbeheer mogelijk maakt

18 augustus 2023

LiveAction, gespecialiseerd in inzichtelijk maken van de netwerkprestaties, heeft Forrester de mogelijke ROI van een investering in LiveNX- en LiveWire laten analyseren. Uit Forrester Consulting’s Total Economic Impact (TEI) blijkt dat organisaties een ROI van 153% kunnen realiseren over een periode van drie jaar, oftewel een besparing van zo’n $ 2,65 miljoen, bij het gebruik van deze twee LiveAction-producten.

LiveAction heeft Forrester de opdracht gegeven om een model te creëren waarmee de ROI van LiveAction-producten te berekenen is. Daarvoor heeft Forrester de voordelen, kosten en risico’s bij vijf klanten onderzocht die LiveNX en LiveWire gebruiken en deze samengevoegd tot één samengesteld bedrijf om de mogelijke effecten te evalueren.

LiveNX en LiveWire

Het LiveNX-platform voor netwerkbeheer centraliseert de monitoring van netwerk- en applicatieprestaties door telemetriedata uit verschillende bronnen te combineren, waaronder flow, het netwerkbeheerprotocol (SNMP), softwaregebaseerd wide area network (SD-WAN) en de cloud. LiveWire biedt snelle pakketregistratie die op strategische locaties inzetbaar is om pakketdata te registreren en om te zetten in flowdata voor LiveNX. Gecombineerd stellen deze twee tools bedrijven in staat om snel prestatieproblemen aan te pakken in netwerken van meerdere leveranciers en meerdere domeinen.

Met deze beide oplossingen kan men eenvoudig een groot aantal verschillende apparaten in een netwerkinfrastructuur monitoren. Klanten profiteerden daarbij van meer gebruiksgemak, verbeterde visualisatie en algehele ervaring, wat resulteerde in minder downtime en betrouwbaardere systemen.

Mogelijke kostenbesparingen netwerkbeheer

In het genoemde rapport staan de volgende mogelijke besparingen:  

  • Door geen extra apparatuur aan te schaffen om de bandbreedte uit te breiden, bespaarde het samengestelde bedrijf $ 2,1 miljoen.
  • De verminderde netwerkuitval en verhoogde productiviteit leverden besparingen op van $ 1,5 miljoen.
  • Het automatisch genereren van rapporten en het elimineren van handmatige processen bespaart het samengestelde bedrijf $ 576.000.
  • Netwerkproblemen zijn 50% sneller op te lossen en bespaart zo’n $ 187.000.

In totaal realiseerde het samengestelde bedrijf voordelen van $ 4,37 miljoen tegen kosten van $ 1,72 miljoen, die ze zouden hebben gemaakt als ze LiveWire en LiveNX niet hadden gebruikt. Dit leverde binnen drie jaar een netto contante waarde (NPV) van $ 2,56 miljoen en een ROI van 153% op. In feite verdiende het samengestelde bedrijf de investering in beide LiveAction-producten binnen 12 maanden volledig terugverdiend en daalde de gemiddelde tijd voor het oplossen van problemen met 50%.

“Het netwerk groeit en wordt een steeds crucialere fundering voor bedrijfstransformatie, zegt Francine Geist, CEO van LiveAction. “Toch worstelen veel organisaties nog steeds met het oplossen van netwerkproblemen en het toepassen van handmatige beheerstrategieën. Daarom is het tijd dat ze de gecentraliseerde controle en inzicht in alle netwerkactiviteiten terugkrijgen en dit nieuwe rapport laat zien dat investeren in LiveNX- en LiveWire-producten daarbij kan helpen.”

Het Forrester-rapport The Total Economic Impact Of LiveAction LiveNX And LiveWire is hier te downloaden. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This