Cloudflare Bot Management op IBM Cloud Internet Services tegen toenemende cyberdreigingen voor bedrijven

9 augustus 2023

Cloudflare maakt bekend dat IBM Cloud Internet Services het aanbod heeft uitgebreid met Cloudflare Bot Management. Deze door Cloudflare mogelijk gemaakte uitbreiding is vanaf nu beschikbaar om organisaties met een Enterprise Premier Plan te helpen de toenemende dreiging van kwaadaardig botverkeer aan te pakken en te bestrijden.

Uitbreiding samenwerking

Cloudflare en IBM Cloud werken al sinds 2018 samen en integreren de applicatiebeveiliging en -prestaties van Cloudflare native in de IBM Cloud, via IBM CIS. CIS stelt klanten in staat om hun web- en internetapplicaties zo te configureren dat ze worden beschermd tegen cyberdreigingen, waaronder DDoS-aanvallen en gegevensdiefstal. Daarbij worden de prestaties en betrouwbaarheid verbeterd met load balancing, geoptimaliseerde routering en caching, en gegevensuitwisseling, als onderdeel van alle functionaliteit in CIS-suite.

Bescherming tegen kwaadaardig botverkeer

Naarmate het kwaadaardig botverkeer steeds geavanceerder wordt en handmatige maatregelen omslachtiger, is een dynamische en adaptieve oplossing nodig voor organisaties die op internet gerichte workloads uitvoeren. Met Cloudflare Bot Management zijn bedrijven te beschermen tegen 
gericht misbruik van applicaties, zoals ‘credential stuffing’, ‘inventory hoarding’, ‘carding abuse’ en ‘content scraping’, als onderdeel van het complete aanbod van Cloudflare Bot Management. Deze functionaliteit is nu beschikbaar voor elke IBM Cloud CIS-klant met een Enterprise Premier Plan.

Evoluerende botaanvallen bijhouden

Volgens onderzoeksbureau Forrester Research blijft kwaadaardig botverkeer middelen verbruiken en organisaties overweldigen, nu al voor minstens een kwart van al het internetverkeer. Bovendien moesten de leveranciers van oplossingen voor botmanagement, die eerst alleen gespecialiseerd waren in advertentiefraude, identiteitsfraude of applicatiebeveiliging, het aanbod uitbreiden om de klantpersona’s te ondersteunen van teams verantwoordelijk voor security, marketing, e-commerce, fraude, klantservice en andere afdelingen. Moderne tools voor botmanagement moeten de telkens evoluerende botaanvallen bijhouden, een reeks standaard en aanpasbare rapportages bieden en menselijke klanten in staat stellen zaken te doen met zo weinig mogelijk hinder of frustratie.”

Toename internetapplicaties

“Cloudflare en IBM Cloud Internet Services hebben bijgedragen aan de enorme toename van het aantal internetapplicaties van bedrijven, en we zien steeds meer botverkeer in deze omgeving. Kwaadaardige bots maken deel uit van deze ontwikkeling, die grote risico’s met zich meebrengen en inefficiënties veroorzaken in het zakendoen, van frauduleuze transacties tot neppogingen om aankopen te doen”, zegt Matt Harrell, Global Head of Channels and Alliances bij Cloudflare. “Deze kwaadaardige activiteiten kunnen echte klanten ervan weerhouden aankopen te doen en daarmee de winst van een bedrijf beïnvloeden. Tevens vergroten ze het risico op informatiediefstal. Dit is ons volgende initiatief om de operaties op dit kritieke niveau te beschermen.”

Geïntegreerde oplossing

“Naarmate het dreigingslandschap blijft groeien, is het belangrijker dan ooit om ons aanbod verder te ontwikkelen om onze klanten beter te ondersteunen tijdens hun reis naar cyberweerbaarheid”, zegt Nataraj Nagaratnam, Fellow, CTO, Cloud Security bij IBM. “Zowel IBM als Cloudflare hebben nog steeds een missie om oplossingen te leveren die kostbare securitybedreigingen aanpakken, zonder de internetsnelheid of innovatie te hinderen. Wij streven er naar onze klanten één enkele geïntegreerde oplossing te bieden die zowel goede bescherming als versnelde prestaties biedt.”

Voordelen voor klanten 

Als een van de grootste en meest onderling verbonden netwerken ter wereld, kan Cloudflare diepgaande inzichten ontlenen aan het analyseren van alle verkeer. Cloudflare Bot Management levert de volgende voordelen voor klanten:

  • Identificatie van kwaadaardige bots door effectieve machine learning: Cloudflare Bot Management wordt getraind op honderden miljarden vragen per dag, waarbij Cloudflare’s machine learning een botscore creëert voor elk verzoek dat door zijn netwerk loopt. De oplossing filtert er automatisch ‘content scraping’ en ‘site crawling’ uit, evenals ‘inventory hoarding’ en ‘credit card stuffing’.
  • Verbeterde gedragsanalyse van alle soorten internetverkeer: geanalyseerd gedrag en detectie van afwijkingen in het specifieke verkeer van een organisatie, op basis van eigen interneteigenschappen, verbetert het niveau van zakelijk inzicht.
  • Reduceer risico’s met vingerafdrukken: Cloudflare benut de vingerafdrukken van miljoenen gediversifieerde interneteigenschappen om bots nauwkeurig te classificeren, maar genereert of bewaart geen vingerafdrukken van apparatuur, waardoor risico’s voor de privacy van gebruikers wordt geëlimineerd.

Sinds 2018 werkt Cloudflare samen met IBM CIS om functionaliteit te implementeren die kritieke uitdagingen op het gebied van internetbeveiliging aanpakken en tegelijkertijd betere prestaties en betrouwbaarheid leveren voor alle zakelijke toepassingen. CIS heeft klanten in veel marktsectoren, geografische regio’s en gespecialiseerde groepen die een uniek dienstenaanbod ontwikkelen.

“Met de opkomst van DDoS-aanvallen en informatiediefstal is het voor ons belangrijk geworden om ondersteuning te krijgen bij het overwinnen van de uitdagingen van het telkens veranderende dreigingslandschap. Daarom hebben we bij Liquid Reply een beroep gedaan op IBM Cloud en Cloudflare om onze security-initiatieven te versterken”, zegt Davide Sarais, IT Lead bij Liquid Reply. “Met behulp van IBM Cloud Internet Services kunnen we onze compliancy handhaven. De nieuwe functionaliteit voor IBM- en Cloudflare-klanten zijn interessante verbeteringen waarvan we hopen dat ze onze beveiligingsaanpak weer naar een hoger niveau zullen tillen.”

“Ik werk al 15 jaar in software engineering”, zegt Dave Giunta, VP of Engineering bij Home Chef. “In die periode heb ik de paginalaadtijden nog nooit zien verbeteren naarmate het siteverkeer toenam, maar Cloudflare Bot Management hielp daarbij.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This