Cloudera benoemt Charles Sansbury tot nieuwe CEO

3 augustus 2023

Cloudera heeft Charles Sansbury benoemd tot Chief Executive Officer, vanaf 7 augustus. Sansbury brengt uitgebreide managementervaring in de software-industrie naar Cloudera. Hij was voorheen CEO van ASG Technologies van 2015 tot de verkoop in 2021 aan Rocket Software. Daarvoor was hij de COO van The Attachmate Group van 2011 tot de verkoop in 2014 aan MicroFocus. Tevens was hij CFO van The Attachmate Group van 2006 tot 2011 en CFO van Vignette van 2001 tot 2006.

Charles Sansbury

“Het verheugt mij aan te kondigen dat Charles Sansbury is aangesteld als CEO van Cloudera”, aldus Jeff Hawn, voorzitter van de Raad van Bestuur. “In zijn meer dan twintig jaar in leidinggevende functies bij bedrijven heeft Charles succesvolle bedrijfsstrategieën en operationele initiatieven ontwikkeld, die de groei van bedrijven heeft versneld. Zijn leiderschap gaat de onderscheidende hybride datastrategie van Cloudera in dit AI-tijdperk aansturen zodat bedrijven volledig kunnen profiteren van al hun data.”

“Ik ben het bestuur dankbaar dat ze mij het leiderschap van Cloudera hebben toevertrouwd, en ik ben enthousiast over de kans om het bedrijf naar de volgende groeifase te brengen als het vertrouwde enterprise AI-bedrijf,” zegt Sansbury. “Ik voelde me aangetrokken tot Cloudera vanwege de kwaliteit van het team, de klanten van wereldklasse en zijn positie als technologieleider die essentiële AI-mogelijkheden voor ondernemingen levert. Met ruim 25 miljoen terabytes aan data onder beheer, begeleidt Cloudera veel Fortune 1000-ondernemingen die gefocust zijn op het implementeren van open data lakehouses als een belangrijke stap in de richting van hun uitgebreide gebruik van artificial intelligence en machine learning. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf zijn productleiderschap continueert en groeikansen blijft benutten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This