Dynatrace breidt meerjarig Go-To-Market samenwerking met Microsoft uit

24 juli 2023

Dynatrace gaat een meerjarig consumption commitment en go-to-market (GTM) samenwerking aan met Microsoft. Hierbij valt te denken aan gezamenlijke sales enablement, campagnes en evenementen, webinars, customer solution workshops en hands-on-labs.

Het doel van de samenwerking is om de adoptie van het Dynatrace-platform op Microsoft Azure te stimuleren waarmee gezamenlijke klanten wereldwijd hun cloudmigratie en optimalisatie-initiatieven kunnen versnellen. Met het Dynatrace-platform kunnen organisaties hun gehele infrastructuur, waaronder cloud, hybride, containers, VM’s, netwerk, servers en opslag, monitoren. Het platform maakt gebruik van AI en verwerkt alle verzamelde informatie in één duidelijk overzicht.

Dynatrace is beschikbaar als een Azure-native service en is eenvoudig toegankelijk voor Microsoft-klanten via de Azure Portal. Als onderdeel van de overeenkomst zullen de twee bedrijven nieuwe GTM-initiatieven implementeren. Doordat de sales- en partnerteams van beide bedrijven nauwer met elkaar gaan samenwerken, wordt het partnership van Dynatrace en Microsoft wereldwijd versterkt en uitgebreid. Hiermee wordt ingespeeld op de vraag van klanten om Dynatrace workloads op Azure te kunnen draaien.

“Hybride, multi-cloud en cloud-native technologieën bieden de snelheid, schaalbaarheid en kostenefficiëntie die nodig zijn voor de digitale transformatie bij grote organisaties”, zegt Stephen Elliot, Group Vice President bij IDC. “Voor het beheer van deze omgevingen en om waarde te halen uit de enorme hoeveelheden data die zij produceren, is uitgebreide observability (waarneembaarheid van alle infrastructuuronderdelen die een logfile produceren), applicatiebeveiliging en uitgebreide automatisering een vereiste. Partnerships zoals deze zijn goed gepositioneerd om organisaties over de hele wereld te voorzien van cloudservices, unified observability, security analytics en automatisering van topkwaliteit.”

De aankondigde GTM-samenwerking bouwt voort op de bestaande strategische samenwerking tussen Dynatrace en Microsoft, en biedt onder andere de volgende voordelen:

  • Het Dynatrace-platform is beschikbaar als een Azure-native service in verschillende regio’s over de wereld en is eenvoudig toegankelijk voor Microsoft-klanten via de Azure Portal.
  • Klanten kunnen hun Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC) gebruiken om het Dynatrace-platform aan te schaffen via de Azure marktplaats.
  • Ondersteuning van alle Azure Services, inclusief Azure Spring Cloud, Azure Kubernetes Service, Azure Cosmos DB, Azure Linux en Azure Functions. Hierdoor kunnen klanten hun volledige hybride en multicloud omgeving monitoren, inclusief alle afhankelijkheden, vrijwel real-time.

“Ons platform is speciaal gebouwd voor cloudomgevingen zoals Azure, met een fundament van intelligente automatisering en AI. De grootste organisaties ter wereld kunnen hiermee foutloze en veilige digitale interacties realiseren”, zegt Rick McConnell, Chief Executive Officer van Dynatrace. “We willen de waarde van Dynatrace op Azure vergroten voor klanten over de hele wereld. Met deze samenwerking met Microsoft kunnen we onze klanten helpen met het migreren van meer workloads naar de cloud, bestaande cloud-implementaties te optimaliseren en uitstekende ervaringen voor hun klanten te leveren.”

“Het snelle tempo en de schaal van innovatie die de cloud mogelijk maakt, bieden een unieke kans voor ondernemingen wereldwijd. Door Microsoft Azure te combineren met het Dynatrace-platform kunnen organisaties hun digitale transformatie versnellen door middel van unified observability”, zegt Nicole Dezen, Chief Partner Officer en Corporate Vice President, Global Partner Solutions, Microsoft. “Dankzij ons partnership krijgen klanten diepgaande inzichten en automatiseringsmogelijkheden binnen hun technologie-stack, waardoor de operationele efficiëntie en digitale ervaringen worden verbeterd. Door onze uitgebreide samenwerking komen deze voordelen beschikbaar voor meer organisaties wereldwijd.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This