Watchtower Security Solutions introduceert Watchtower Guard

20 juli 2023

Watchtower Security Solutions, de Europese specialist in geavanceerde tijdelijke beveiligingsoplossingen, stelde op de Nederlandse vastgoedbeurs Provada de Watchtower Guard voor. De Guard is de opvolger van de Alarm Kit, en vormt een flexibele beveiligingsoplossing voor leegstaand vastgoed en afgesloten ruimtes zoals garageboxen, werfketen, containers en opslagruimtes.

Enkele draadloze bewegingssensoren, een centrale unit en een handige app om alles te bedienen: dat is de Watchtower Guard in een notendop. Gemakkelijk te installeren en flexibel inzetbaar dankzij het krachtige draadloze bereik en de lange batterijduur, is de Guard bijzonder geschikt voor het tijdelijk beveiligen van uiteenlopende objecten, met directe alarmering bij noodgevallen en potentiële risicosituaties.

Visuele ondersteuning maakt het verschil

Het grote verschil met zijn voorloper, de Alarm Kit, is dat de Watchtower Guard niet alleen een luid alarm laat horen zodra een van de sensoren een indringer detecteert, maar meteen ook een foto neemt en deze doorstuurt.

“Diefstal van duur bouwmateriaal op werven, maar ook vandalisme, inbraak en kraak maken dat bewaking geen luxe meer is maar steeds vaker noodzaak wordt. Met Watchtower bieden we een antwoord op die groeiende nood, met bewust zichtbare, doeltreffende en voordelige oplossingen op maat die bovendien multi-inzetbaar zijn: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, enzovoort, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales…”, vervolgt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

Internationaal bekroonde beveiligingsoplossingen

Watchtower Security Solutions is een onderdeel van de Nederlandse vastgoedspecialist Mosaic World dat al actief is in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het biedt geavanceerde, multi-inzetbare en internationaal bekroonde mobiele oplossingen aan voor heel uiteenlopende plaatsen en situaties.

“Diefstal van duur bouwmateriaal op werven, maar ook vandalisme, inbraak en kraak maken dat bewaking geen luxe meer is maar steeds vaker noodzaak wordt. Met Watchtower bieden we een antwoord op die groeiende nood, met bewust zichtbare, doeltreffende en voordelige oplossingen op maat die bovendien multi-inzetbaar zijn: leegstaande eigendommen, festivals en evenementen, parkings, sportstadia, kantoren, enzovoort, maar ook kritieke infrastructuur zoals spoorlijnen, gaspijpleidingen, elektriciteitscentrales…”, vervolgt Mathias Germeau, operationeel verantwoordelijke bij Watchtower.

AI en slimme technologie voor maximale doeltreffendheid

Watchtower zet daarbij maximaal in op slimme technologie, denk bijvoorbeeld aan smart tracking-camera’s en geautomatiseerde video-analyse met zelflerende AI-software, om valse alarmen, bijvoorbeeld door dieren, te voorkomen. Ook is er een mobiele app, die fungeert als klantenportaal en toelaat om zelf het alarm te beheren vanop afstand, zonder daarvoor een alarmcentrale te moeten bellen. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This