Group-f verhoogt efficiëntie op de werkvloer met oplossing van Webfleet

18 juli 2023

Schoonmaakbedrijf Group-f koos voor het beheer van zijn vloot voor meerdere oplossingen van Webfleet. Dankzij verschillende add-ons werd een oplossing op maat gecreëerd, die het bedrijf op elk moment een duidelijk overzicht geeft van de locaties van hun voertuigen en assets. Dit overzicht resulteert ook in een sterke efficiëntiewinst, omdat zij nu sneller kan schakelen en niet langer tijd en werk steekt in het lokaliseren van hun vloot.

Group-f, gevestigd in Kontich, specialiseert zich naast particuliere schoonmaak en de reiniging van kantoren ook in verhuur van hoogwerkers. De vloot van het familiebedrijf telt niet minder dan 250 voertuigen, waaronder bestelwagens, hoogwerkers, vrachtwagens en assets. De uitdaging om de verschillende voertuigen op de eigen site of bij klanten snel te kunnen lokaliseren, werd steeds groter, met meer administratie en tijdverlies tot gevolg. Om die opvolging en administratieve afhandeling te vereenvoudigen, zocht Group-f naar een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing. Via vertrouwenspartner ARC, die als geen ander de behoeftes van het schoonmaakbedrijf kent, kwam het terecht bij Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone.

Oplossing op maat

Na een grondige analyse door ARC werd de software van Webfleet bij Group-f bij een aantal voertuigen geïnstalleerd. De roll-out naar de hele vloot volgde kort daarop. Inmiddels heeft het schoonmaakbedrijf een oplossing op maat van de volledige vloot. Naast het traditionele track-and-trace-systeem, maakt Group-f omwille van de diversiteit van zijn vloot ook gebruik van verschillende add-ons van de software. Zo hebben zij nu ook oplossingen voor onder meer ordermanagement, registratie van woon-werkverkeer, uitlezing van brandstof en het managen van elektrische voertuigen.

Efficiëntie en tijdsdruk

“In onze sector is er altijd tijdsdruk”, vertelt Henri de Swaef, Manager fleet, logistiek, gebouwbeheer en aankoop bij Group-f. “We moeten snel kunnen handelen en daarom is kennis van de actuele positie van onze voertuigen essentieel. Het aansturen via de optimale route biedt ons een enorm tijdsvoordeel, terwijl de verhuur van onze voertuigen niet meer blind hoeft te verlopen, dankzij de oplossing die ons altijd en overal controle geeft over ons wagenpark.”

“Veranderingen binnen een organisatie zorgen steeds voor extra druk”, vult Lucas Avink, Head of Sales Benelux van Webfleet, aan. “Om onze klanten hierin tegemoet te komen, is de Webfleet interface heel intuïtief in gebruik. Er is dus geen steile leercurve, waardoor de oplossing helpt om snel tijd te besparen. Bovendien zorgt de samenwerking met ARC ervoor dat we steeds kunnen rekenen op een efficiënte partner voor plaatsing, implementatie en opvolging.”
Continu evolueren

“De hele organisatie plukt inmiddels de vruchten van de oplossing”, gaat Henri verder. “We kennen een enorme tijdswinst, mede dankzij de integratiemogelijkheden met andere applicaties en de continue evoluties in optimalisaties en innovaties. Dit maakt Webfleet en ARC ideale partners om onze groei en plannen voor de toekomst te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat we met ARC en Webfleet de juiste keuze hebben gemaakt, zowel qua partner als oplossing.”
Nicolas Mulders, General Manager bij ARC, benadrukt het belang van een partner met een oplossingsgerichte toekomstvisie: “Webfleet is voor ons een partner die blijft evolueren en investeren in de uitdagingen die er zijn om op een efficiënte manier een vloot te beheren. Daar zijn zowel wij als onze klanten zeer tevreden mee.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This