Google Bard nu ook beschikbaar in België

13 juli 2023

Google kondigt vandaag de grootste uitbreiding van Bard tot nu toe aan. Gebruikers kunnen Bard voortaan gebruiken in meer dan 40 talen, zoals het Nederlands en het Frans, naast het Duits, het Arabisch, het Chinees, het Spaans en het Hindi. Bard is nu ook beschikbaar in meer landen, zoals in Brazilië en heel Europa, inclusief België.

Naast de uitbreiding van Bard naar meerdere landen en talen, lanceert Google ook nieuwe updates om de antwoorden van Bard beter af te stemmen op de behoeften van gebruikers (tekst gaat verder onder de video):

  • Bard spreekt: vanaf vandaag is het mogelijk om de reacties van Bard te beluisteren. Dat is vooral handig als je de juiste uitspraak van een woord wilt horen of als je naar een gedicht of script wilt luisteren. Voer gewoon een prompt in en selecteer het geluidspictogram om de antwoorden van Bard te horen. Deze functie is voortaan beschikbaar in meer dan 40 talen.
  • Reacties van Bard makkelijk aanpassen: je kunt de toon en stijl van Bards reacties veranderen volgens vijf verschillende opties: eenvoudig, lang, kort, professioneel of informeel. Je kunt Bard bijvoorbeeld vragen om je te helpen bij het schrijven van een advertentie voor een vintage fauteuil en het antwoord vervolgens laten inkorten via een drop-downmenu. Deze functie is beschikbaar in het Engels en wordt binnenkort ook uitgerold naar andere talen. 

Er worden ook vier nieuwe Bard-functies gelanceerd die nog meer mogelijkheden bieden:

  • Chats pinnen en hernoemen: op vraag van gebruikers heeft Google nieuwe functies toegevoegd om chats met Bard te pinnen en te hernoemen. Als je een chat met Bard start, zie je in de zijbalk opties om chats vast te zetten, een andere naam te geven en recente chats terug te vinden. Als je Bard bijvoorbeeld vraagt om je te helpen bij het vergelijken van buitensporten voor de zomer, kun je de tips later nog eens bekijken. Deze functie is voortaan beschikbaar in meer dan 40 talen.
  • Code exporteren naar meer plaatsen: we zien interesse in het gebruik van Bard om te programmeren. Daarom voegen we vandaag een nieuwe functie toe waarmee je Python-code kunt exporteren naar Replit. Eerder kon dat al naar Google Colab. Deze functie is voortaan beschikbaar in meer dan 40 talen.
    Reacties van Bard delen met anderen: Google maakt het ook makkelijker om een deel van of je volledige chatsessie met Bard te delen met je netwerk. Via deelbare linken kun je je ideeën en creaties delen met anderen. Deze functie is voortaan beschikbaar in meer dan 40 talen.
  • Gebruik afbeeldingen in je prompts: afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van hoe we onze verbeelding aan het werk zetten. Tijdens de I/O-conferentie kondigde Google aan dat het de functies van Google Lens ging implementeren in Bard. Voortaan kun je afbeeldingen toevoegen aan je prompts en analyseert Bard de foto om jou te helpen – of je nu meer informatie wil over een afbeelding of nood hebt aan inspiratie voor de legende erbij. Deze functie is beschikbaar in het Engels en wordt binnenkort uitgerold naar andere talen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This