Data Connect voor Marketing stelt omnichannel retailers in staat betaaldata te gebruiken om personalisatie te stimuleren en loyaliteit te verhogen

12 juli 2023

Adyen kondigt de lancering aan van Data Connect voor Marketing: een nieuw product waarmee omnichannel retailers inzichten in betaaldata kunnen gebruiken om zo hun marketing initiatieven te verbeteren en een beter beeld te krijgen van hun klanten, zowel in de winkel als online. Unieke profielidentifiers koppelen aankopen uit de winkel, die voorheen niet geïdentificeerd konden worden, aan online klantprofielen. Met een beter inzicht in hun klanten kunnen bedrijven loyaliteit beter belonen, winkelervaringen op maat ontwikkelen en extra waarde creëren voor bestaande klanten. 

Omdat de meeste transacties (82%) in fysieke winkels plaatsvinden zonder identificatie van de klant, hebben retailers te maken met een grote blinde vlek. Data Connect voor Marketing maakt hier een einde aan door datasets te leveren die te integreren zijn in de bestaande tools van bedrijven, zoals Customer Data Platforms (CDP) of Customer Relationship Management (CRM) software. Salesforce is één van de eerste spelers die deze integratie heeft gebouwd om zo hun klantenbestand te voorzien van profielen die verrijkt zijn met betaaldata.

“Het begrijpen van de customer journey is een uitdaging geweest voor omnichannel retailers.” zegt Brian Dammeir, Global Head of Unified Commerce bij Adyen. “Met Data Connect voor Marketing overbrugt Adyen de kloof tussen in-store en online ervaringen door extensieve betaaldata te koppelen aan specifieke klantprofielen. Dit betekent dat we bedrijven kunnen ondersteunen bij het opbouwen van loyaliteit en nieuwe personalisatie- en advertentiemogelijkheden kunnen creëren vanuit hun bestaande integratie met Adyen.” 

In plaats van te vertrouwen op third-party data om zo hun klanten te begrijpen, kunnen bedrijven dankzij Data Connect voor Marketing hun eigen betaaldata gebruiken om een uitgebreid beeld te krijgen van hun klanten. Dit biedt bedrijven een grote kans om hun loyaliteitsaanbod te verbeteren, aangezien uit de data van Adyen blijkt dat 62% van de consumenten aangeeft dat ze meer gepersonaliseerde kortingen zouden willen zien van de retailers waar ze het vaakst winkelen. Ook geeft 35% van de consumenten de voorkeur aan retailers die hun voorkeuren en koopgeschiedenis onthouden om een winkelervaring op maat te creëren.

“Het is onze topprioriteit om een beter beeld van onze klanten te krijgen”, zegt Angel Vázquez Cabezas, Group Head of Customer Care bij AWWG. “Data Connect voor Marketing helpt ons bij het identificeren van individuele shoppers die bij ons aankopen doen via meerdere kanalen, soms met verschillende registraties. Dit betekent dat we gerichter kunnen communiceren met individuen, door middel van relevante en persoonlijke acties.” AWWG is de modegroep achter wereldwijde merken als Pepe Jeans London, Hackett en Façonnable.

“Het benutten van de kracht van betaaldata is een game-changer voor bedrijven om een compleet beeld van de klant te creëren”, zegt Brian Landsman, Executive Vice President, Global Technology Partners bij Salesforce. “Dankzij Data Connect voor Marketing kunnen teams uitzonderlijke klantervaringen bieden met behulp van onze Salesforce Commerce Cloud applicaties.”   

Lees hier meer over Data Connect voor Marketing.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This