XMDS neemt self-service payment provider Kuario

13 juni 2023

XMDS Holding, een Europees softwarebedrijf op het gebied van fin- en faretech, heeft het in Nederland gevestigde Kuario overgenomen, een van de topspelers op het gebied van self-service betalingen. XMDS speelt met deze uitbreiding van haar portfolio van mobiele betaaloplossingen in op de groeiende toepassing van onbemande zelfbedieningsautomaten. 

Al sinds haar oprichting in 1998 is XMDS voorloper in het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat onder de naam Ximedes met een primaire focus op Open Banking en Open Public Transport systemen. In de afgelopen jaren heeft XMDS een reeks strategische overnames van software bedrijven gedaan om een Europese fintech koploper te worden. Met deze fintech-propositie, waaronder de Ginger white label ecommerce payment gateway, de Vayapay EMV gateway en closed-loop betaaloplossing Pecunda, helpt Ximedes banken om nieuwe diensten te bouwen die de volledige mogelijkheden van fintech-oplossingen benutten.

De overname van Kuario past in deze strategie. Het cloud-based KUARIO platform ondersteunt in-app betalingstransacties waarbij het account en de identiteit bevestigd kunnen worden, inclusief apparaat beheer, monitoring en rapportage. Kuario helpt klanten transacties onder één dak te houden en vereenvoudigt zo het financieel beheer. Voor de integratie daarvan is geen lokaal geïnstalleerde software vereist. Bedrijven en organisaties als Ricoh, HP, Epson, Konica Minolta, Hochschule Esslingen, Swiss Post en Wageningen Universiteit vertrouwen op KUARIO voor hun betaaldiensten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This