Een op de drie organisaties vindt uitbreiding naar het buitenland spannend door verschillende betaalmethoden

13 juni 2023

Maar liefst dertig procent van de organisaties vindt dat verschillende betaalmethoden voor consumenten, die kunnen verschillen per land, het spannend maken om uit te breiden naar het buitenland. Dit blijkt uit onderzoek van financieel dienstverlener Mollie onder ruim 200 beslissers en verantwoordelijken op het gebied van financiën, marketing, sales of algemeen management.

Uitdijende papierwinkel ​

Naast dat er rekening moet worden gehouden met betaalmethoden die we in België helemaal niet gebruiken, wordt de stap naar het buitenland ook bemoeilijkt door verschillen in de financiële wetgeving. Meer dan de helft van de beslissers en verantwoordelijken (53%) stelt onvoldoende op de hoogte te zijn van de financiële wetgeving in andere landen. Maar niet alleen op financieel gebied blijkt de juridische kennis onvoldoende. Ook op het gebied van plaatselijke wet- en regelgeving is nog winst te behalen: 39 procent geeft aan dat de ontbrekende kennis hiervan hen ervan weerhoudt om over de grens uit te breiden.

Angst voor systeem crashes

Naast wetgeving is administratie ook een beslissende factor bij het wel of niet buiten België uitbreiden. Zo zegt 47 procent van de beslissers en verantwoordelijken dat zij tegen de administratieve lasten opzien die komen kijken bij uitbreiding naar het buitenland. Een andere angst waar bedrijven tegenaan lopen is meer technisch van aard. Bij bijna 35% bestaat de angst dat de huidige software systemen niet optimaal zullen functioneren in een ander land.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This