Dell Technologies transformeert security met Project Fort Zero

24 mei 2023

Dell Technologies introduceert Project Fort Zero waarmee het wereldwijde organisaties een end-to-end Zero Trust-beveiligingsoplossing wil bieden ter bescherming tegen cyberaanvallen. De oplossing zal worden gevalideerd door het Amerikaanse ministerie van Defensie en maakt deel uit van een Dell Security-portfolio-uitbreiding.

Project Fort Zero bouwt voort op het momentum van Dell’s Zero Trust Center of Excellence en partnerecosysteem waarmee het de acceptatie van Zero Trust wil versnellen. Dell zal binnen de komende 12 maanden een gevalideerde, geavanceerde Zero Trust-oplossing leveren.

“Zero Trust is ontworpen voor gedecentraliseerde omgevingen, maar de integratie ervan in honderden point-solutions van tientallen leveranciers is complex – waardoor het voor de meeste organisaties onbereikbaar is”, zegt Herb Kelsey, Industry Chief Technology Officer, Government, Dell Technologies. “Wij helpen organisaties de huidige beveiligingsuitdagingen op te lossen door de integratie te vergemakkelijken en de acceptatie van Zero Trust te versnellen.”

Dell Project Fort Zero levert een gevalideerde Zero Trust-oplossing

De volledig geconfigureerde Project Fort Zero-oplossing zal de drempel verlagen om Zero Trust te adopteren. Dell neemt de technologie-integratie en -orkestratie op zich die normaal gesproken toekomt aan individuele organisaties van verschillende leveranciers. Hierdoor wordt de geschatte tijd op adoptie van geavanceerde Zero Trust verkort door middel van een private cloud.

Om validatie te bereiken, zal een beoordelingsteam van de overheid de Project Fort Zero-oplossing evalueren voor accreditatie voor geavanceerde maturity en compliance certificering volgens de Zero Trust-referentiearchitectuur van het Amerikaanse ministerie van Defensie, die over de hele wereld wordt erkend. Deze end-to-end oplossing zal wereldwijde organisaties helpen zich aan te passen aan en te reageren op cyberbeveiligingsrisico’s en tegelijkertijd het hoogste niveau van bescherming te bieden.

Project Fort Zero dient verschillende use cases, waaronder:

  • In on-premises datacenters voor organisaties waarbij gegevensbeveiliging en -compliance voorop staan.
  • Op afgelegen of regionale locaties zoals winkels waar veilige, real-time analyse van klantgegevens een concurrentievoordeel kan opleveren.
  • In het veld waar een tijdelijke implementatie nodig is op plaatsen met intermittent connectivity, zoals vliegtuigen of voertuigen, voor operationele continuïteit.

“Organisaties zetten Zero Trust in om hun cyberbeveiligingsprogramma’s te moderniseren en gelijke tred te houden met het veranderende aanvalslandschap. Maar het kan ingewikkeld zijn om te bepalen waar te beginnen, om prioriteiten te stellen en te bepalen welke acties nodig zijn om volwassen te worden”, zegt John Grady, hoofdanalist, Enterprise Strategy Group. “Security- en IT-leiders hebben hulp nodig bij het plannen van hun strategie en het implementeren van de tools om deze te ondersteunen. Project Fort Zero kan dit proces helpen versnellen door een herhaalbare blauwdruk te leveren voor een end-to-end oplossing die is gebaseerd op een gevalideerde referentiearchitectuur die over de hele wereld wordt erkend.”

Dell breidt securityservices-portfolio uit met de introductie van PSX for Backup

Samen met Project Fort Zero breidt Dell zijn beveiligingsportfolio uit met Product Success Accelerator (PSX) for back-up, een nieuwe dienst om organisaties te helpen gegevens te beschermen en te herstellen in geval van een disruptie.

PSX for Backup vereenvoudigt de implementatie en het onderhoud van back-upomgevingen om gegevensherstel mogelijk te maken. Het volgt op de recente release van PSX for Cyber Recovery, dat een geïsoleerde kluis voor cyberherstel implementeert en helpt operationaliseren.

Organisaties kunnen kiezen uit drie niveaus van back-up of cyberherstel op basis van hun behoeften:

  • Ready omvat planningsworkshops, configuratie van een gevalideerde back-up- of kluisomgeving, een succesplan, een runbook en resultaatgerichte skills-training.
  • Optimize voegt driemaandelijkse assessments, aanbevelingen voor verbetering en geassisteerde herstel testsimulaties toe.
  • Operate voegt doorlopende operationele ondersteuning toe om aan de prestatiedoelstellingen van de oplossing te blijven voldoen. Hoogopgeleide experts bewaken en onderzoeken meldingen, initiëren corrigerende acties en helpen bij het herstellen van taken op aanwijzing van de klant.

Beschikbaarheid

  • De Zero Trust-oplossing van Project Fort Zero zal binnen de komende 12 maanden beschikbaar zijn voor organisaties in de publieke en private sector.
  • Dell Product Success Accelerator for Backup is nu beschikbaar op locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.
  • Dell Product Success Accelerator for Cyber Recovery breidde de beschikbaarheid uit naar locaties in Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific, naast Noord-Amerika.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This