Autodesk introduceert Forma voor next-gen gebouwontwerp in de cloud

17 mei 2023

Autodesk heeft de eerste reeks mogelijkheden van Autodesk Forma bekendgemaakt. Autodesk Forma is een industry cloud welke de workflows van teams die gebouwde omgevingen ontwerpen, bouwen en exploiteren samenvoegt en unificeert.

De eerste reeks mogelijkheden van Forma zijn gebaseerd op Spacemaker. Ze zijn gericht op de beginfase van het plannings- en ontwerpproces en bieden geautomatiseerde en AI-gestuurde inzichten die het onderzoeken van ontwerp-concepten vereenvoudigen, repetitieve taken verlichten en helpen met het evalueren van omgevingskwaliteiten rondom een bouwlocatie. Hierdoor hebben architecten de tijd om zich te concentreren op creatieve oplossingen.

“Forma geeft architecten de flexibiliteit iteratief in plaats van volgordelijk te werken tussen planning en gedetailleerd ontwerp, wat de prestaties die zij kunnen realiseren enorm vergroot”, aldus Amy Bunszel, Executive Vice President Architecture, Engineering & Construction (AEC) Design Solutions bij Autodesk. “Van het snel evalueren van een groot aantal factoren – van zon en wind tot geluid en operationele energie – tot het verplaatsen van rekentaken naar de cloud en vloeiend werken tussen Forma en Revit. Forma levert een grote meerwaarde op voor onze klanten”.

“We zijn verheugd dat we met Autodesk Forma de volgende evolutie van Spacemaker op de markt kunnen brengen. Bestaande klanten zullen een soepele overgang naar Forma ervaren en profiteren van de nieuwe mogelijkheden die zijn toegevoegd”, aldus Carl Christensen, co-founder van Spacemaker. Hij leidt de Unified Design-afdeling van Autodesk, die zich inspant om resultaatgericht ontwerpen in één platform te introduceren in AEC-sector. “Om betere resultaten te bereiken, moet je alle beschikbare data zo vroeg mogelijk in het bouwproces benutten. Forma biedt architecten datagestuurde inzichten en helpt hen beslissingen te nemen terwijl ze aan het ontwerpen zijn, om ruimtes te creëren die voor iedereen zo optimaal mogelijk zijn. De release van vandaag is nog maar het begin.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This