QMware en QuiX Quantum zetten in Nederland Hybrid Quantum Computing Data Center op

16 mei 2023

QMware en QuiX Quantum gaan samenwerken om een volledig geïntegreerd, hybride quantum datacenter te ontwikkelen in het Nederlandse Enschede. In deze stad is niet alleen een technische universiteit gevestigd die veel onderzoek doet naar quantum-technologie, maar ook het hoofdkantoor van QuiX Quantum gevestigd. 

Het nieuwe datacenter bestaat uit een hybride architectuur die high-performance computing (HPC) infrastructuur integreert met native quantum computing-technologie. Het nieuwe datacenter is naar verwachting in augustus 2023 operationeel voor commerciële toepassingen.

QMware en QuiX zullen de verschillende topologieën (HPC en native quantum hardware) integreren met gedeeld geheugentoegang op de high-performance computer. Deze maakt gebruik van een Linux besturingssysteem. Deze aanpak levert volgens de partners aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenbesparingen op ten opzichte van bestaande commerciële hybride quantumdiensten.

De hybride architectuur van QMware’s eigen hard- en softwareplatform maakt het mogelijk om klassieke en native quantum hardware naast elkaar te bouwen en te gebruiken. Voor klanten maakt deze diepe integratie de gelijktijdige toegang tot beide computeromgevingen mogelijk met uitzonderlijke prestaties en de lage latency. De quantumtechnologie van QuiX Quantum is ontworpen ter ondersteuning van grote rekenmodellen zoals optimalisatie en machine-learning toepassingen met miljoenen variabelen.

QuiX Quantum’s Photonics Quantum Computer is goed geschikt voor datacenterintegratie omdat het werkt bij kamertemperatuur en schaalbare technologie biedt. QMware zal een breedband, low-latency optische vezelverbinding gebruiken om high-performance computing-infrastructuur met gesimuleerde en native quantum hardware direct aan te sluiten.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This