Dynatrace benoemt Frank Baars tot Regional Director Benelux

11 mei 2023

Dynatrace heeft Frank Baars aangesteld als Regional Director Benelux. Baars gaat Dynatrace’s sales teams in de Benelux aansturen, het partner-ecosysteem van Dynatrace in deze regio verder uitbreiden en de groeistrategie voor de Benelux verder vormgeven en invullen.

Frank Baars

Baars heeft ruim 25 jaar ervaring in IT en heeft hiervoor diverse leidinggevende functies vervuld bij low-code applicatie-ontwikkelingsbedrijf Mendix, waaronder European Sales Director FSI and Public, Sales Director Benelux & Nordics en Senior Sales Director EMEA.

“Dynatrace is een bedrijf met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van observability en AIOps en op voor deze thema’s liggen enorme marktkansen in de Benelux. Steeds meer organisaties ontdekken dat de complexiteit van hun ontwikkel- en IT-omgeving inmiddels zo is toegenomen dat ze zonder de juiste tools niet meer het benodigde inzicht en overzicht van hun hele omgeving hebben. De uitdaging voor deze organisaties is om het management te voorzien van de inzichten die zij nodig hebben om te kunnen groeien, dus voorbij alleen het IT-team. Dat is waar wij klanten bij helpen”, zegt Baars.

“Daarbij is de Benelux absoluut een leidende markt in Europa, met een hoog niveau aan IT/high-tech-kennis en -adoptie. Organisaties in deze regio lopen vaak voorop bij het inzetten van innovatieve technologie. Dat komt waarschijnlijk deels omdat onze cultuur minder hiërarchisch is dan in veel andere landen. Daardoor wordt innovatieve technologie vaak bottom-up ingevoerd, in plaats van het vaak tragere proces dat volledig vanuit de directie wordt aangestuurd. Dat betekent dat wij ons op meer stakeholders binnen organisaties gaan richten”, vervolgt Baars.

Een van de belangrijkste prioriteiten voor Baars wordt het vergroten van het Dynatrace partner-ecosysteem in de Benelux. “De enige manier om onze groeiambities waar te maken is om aanzienlijk te groeien in partner gedreven omzet en derhalve ons partnerlandschap uit te bereiden”, concludeert Baars.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This