Cegeka zet continue groei voort met een omzet van 871 miljoen euro in 2022

3 mei 2023

De Europese ICT-groep Cegeka zet zijn groei in Europa voort. De technologiespecialist, actief als integrator en operator en een belangrijke speler in het SaaS-speelveld, sluit het boekjaar 2022 af met een geconsolideerde omzet van 871 miljoen euro. Dat is een stijging van 17% in vergelijking met de jaarcijfers van 2021.

“2022 was géén eenvoudig jaar. Net zoals andere bedrijven in Europa werden we geconfronteerd met geopolitieke instabiliteit en de uitdagingen van een stijgende inflatie. Ondanks deze obstakels hebben we opnieuw een erg mooie groei kunnen realiseren. Dit succes is volledig toe te schrijven aan de in close cooperation samenwerking met onze klanten en het vakmanschap van de meer dan 6.000 Cegekanen. Dankzij waardegedreven ondernemerschap hebben we bovendien een mooie technologische bijdrage kunnen leveren aan meerdere maatschappelijk relevante projecten”, zegt André Knaepen, oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka.

Cegeka realiseerde in 2022 een geconsolideerde omzet van 871 miljoen euro. Dat is een stijging van 17% in vergelijking met 2021. De operationele winst steeg met 10% in vergelijking met een jaar eerder tot een bedrag van 73 miljoen euro. De recurrente EBITDA steeg naar 95 miljoen euro. Dat is een stijging van 15% in vergelijking met 2021.

“We zijn er opnieuw in geslaagd om de financiële positie van de Cegeka Groep te versterken. Gelijktijdig hebben we fors geïnvesteerd in onze internationale expansie. Dat hebben we onder meer gedaan in Scandinavië met de uitbouw van Cegeka Zweden dankzij de meerderheidsparticipatie in Solver Sweden”, zegt Stephan Daems, CFO van Cegeka.

Cegeka gelooft rotsvast in het feit dat technologie de toekomst van de maatschappij verder zal bepalen. Dankzij onze sterke financiële resultaten investeren we sterk in technologieën die de komende jaren het verschil zullen maken. Zo hebben we geïnvesteerd in onze hybride cloud capaciteiten. “We hebben een state-of-the-art Azure Center of Excellence uitgebouwd binnen de Cegeka Groep met de overname van DexMach. Dit betekent een versterking van onze hybrid cloud strategie, waarbij we de mogelijkheden die hyperscalers als Microsoft Azure bieden, combineren met de sterktes van onze eigen soevereine Cegeka datacenters”, aldus Bijnens. “In datzelfde investeringsrijtje past ons geloof in digitale platformen als nexuzhealth voor de gezondheidszorg en Smartschool voor het onderwijs”, zegt Bijnens.

2023 wordt het jaar van AI en ‘Observability’

“Dat 5G en AI vandaag al centraal staan, hadden we voorzien. We bouwen op dit ogenblik via Citymesh een land dekkend mobiel 5G-netwerk in België uit. Op vlak van AI hebben we een internationaal team van meer dan 300 data- en AI-experts met kennis en knowhow gaande van BI tot Machine Learning. AI is here to stay: in 2023 wordt het de niet te missen copiloot in ons leven”, aldus Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Daarnaast wordt ‘Observability’ alsmaar belangrijker voor bedrijven in het snel veranderende digitale landschap van vandaag. “Daarom stellen we dit centraal in het digitaal customer engagement plaftorm van Cegeka: Horizon. Via Horizon bieden we al onze klanten een ‘single pane of glass’ met een granulair inzicht in individuele diensten, zodat ze hun digitale omgeving onder controle kunnen houden. Je zou kunnen zeggen dat Horizon de digitale belichaming is van onze ‘in close cooperation’-filosofie”, besluit Bijnens.

Tot slot zullen we in 2023 – net zoals de vorige jaren – onze divisie Cyber Security versterken. Dit jaar realiseerden we al een hoogtepunt met de erkenning van Cegeka als de nummer 1 BeLux-cybersecurityspeler in het Whitelane Report 2023.

De bekendgemaakte financiële resultaten zijn pro-forma cijfers, hetgeen het eenvoudiger maakt om vergelijkingen te maken met financiële cijfers van de voorbije jaren. Later dit jaar zal Cegeka overstappen naar International Financial Reporting Standards (IFRS) voor de financiële rapportage.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This