Paessler breidt PRTG uit met IT- en OT-monitoring voor industriebedrijven

20 april 2023

Paessler AG breidt zijn monitoringsoplossing uit met de introductie van Paessler PRTG OPC UA. Deze service is speciaal ontwikkeld voor monitoring van operationele technologie (OT) in de industriële sector. Met de oplossing kunnen teams nu waardevolle informatie van IT- én OT-monitoring in hun bewakings- en besturingssystemen weergeven. 

De productuitbreiding is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf in de verdere uitbreiding binnen de industriële sector. IT/OT-convergentie is de sleutel naar efficiëntere processen in industriële omgevingen. Oplossingen zoals de OPC UA Server bieden echte, tastbare waarde aan OT-professionals.

“We zijn verheugd op de lancering van de OPC UA Server. Dit is onze eerste productuitbreiding op Paessler PRTG,” zegt Helmut Binder, CEO van Paessler. “Terwijl we ons portfolio blijven ontwikkelen, zien we het belang voor productuitbreiding om in te spelen op de speciale behoeften van onze industriële klanten. De eerste uitbreiding toont onze toewijding om geavanceerde oplossingen te bieden die voldoen aan de eisen van de OT-wereld.”

De OPC UA Server biedt OT-beheerders en fabrieksbeheerders de mogelijkheid om hun infrastructuren te bewaken via hun bewakings- en besturingssystemen. OPC UA server vergroot het toepassingsgebied van Paessler PRTG door het samenbrengen in 1 overzicht van IT en OT elementen in OPC- UA geschikte systemen.. Verder is er een centrale alarmering via bestaande meldpunten, is de kwaliteitsbewaking aangevuld met IT/OT-componenten en is er een interactie alarmafhandeling tussen IT- en OT-personeel.

De productuitbreiding werkt uitsluitend via Paessler PRTG Network Monitor met actief onderhoud. De toepassing zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor Paessler PRTG Hosted Monitor en Paessler PRTG Enterprise Monitor.

“Wij geloven dat OPC UA Server industriële klanten helpt met het verkrijgen van een uitgebreid overzicht van hun industriële netwerken en omgevingen. Daarnaast vermindert het de downtime en verbetert het de infrastructuur in de fabriek”, volgens Johannes Liegert, Product Manager IoT & Industry bij Paessler. “Dankzij deze uitbreiding op Paessler PRTG hebben operators en ingenieurs meer gegevens binnen handbereik om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.”

Door de uiteenlopende behoeften in de OT-wereld wordt OPC UA Server aangeboden in drie verschillende abonnementstarieven, gebaseerd op de gewenste functies. De nieuwe productuitbreiding is direct beschikbaar. Offertes kunnen opgevraagd worden bij de klantenservice van Paessler. Klanten van Paessler PRTG met een OPC UA Server abonnement krijgen uitgebreide ondersteuning van Paessler, inclusief toegang tot trainingsmateriaal.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This