Barracuda helpt bedrijven websites, applicaties en API’s te beveiligen met complete bescherming van enterprise-niveau

20 april 2023

Barracuda Networks komt met nieuwe Application Protection-abonnementen waarmee klanten makkelijk hun websites, toepassingen en API’s kunnen beschermen. Dit gebeurt met complete beveiliging van enterprise-niveau, die webapplicatie-, API-, DDoS- en botbescherming op basis van machine learning (ML) combineert met Zero Trust security om complexe dreigingen te helpen voorkomen. 

Klanten hebben een oplossing nodig die Web Application and API Protection (WAAP) biedt voor applicaties, waar deze zich ook bevinden – inclusief on-premises, hybrid en multi-cloud applicaties. Met de nieuwe Application Protection-abonnementen kunnen klanten precies de securitymogelijkheden kiezen die ze nodig hebben. Vervolgens geven ze op hoeveel applicaties ze willen beschermen en kunnen ze direct aan de slag. 

Markanalist Forrester zegt: “Hoewel web application firewalls (WAF’s) een populaire tool blijft om webapplicaties te beschermen, willen klanten tegenwoordig meer applicaties beschermen in een groter aantal implementatieomgevingen en met minder mensen.”(1)

Barracuda WAF-as-a-Service biedt applicatiebeveiliging voor webapplicaties en API’s van iedere omvang. Applicaties kunnen snel toegevoegd en beveiligd worden met behulp van een makkelijke ‘three-step onboarding wizard’. WAF-as-a-Service biedt diepgaande inzichten om aanvallen en trends in het dataverkeer te identificeren. Hiertoe behoren visualisaties van client-side scripts op hun webapplicaties: iets waar maar weinig beheerders zicht op hebben, maar wat wel belangrijk is voor de bescherming tegen aanvallen op websites. Dankzij ML-mogelijkheden zoals de Auto Configuration Engine en shadow API Discovery kunnen beheerders nog niet bekende aanvalsoppervlakken verkleinen.

“De nieuwe abonnementen maken het voor klanten makkelijk om de securitymogelijkheden te kiezen die ze nodig hebben en om aan de slag te gaan met Barracuda Application Protection”, zegt Tim Jefferson, Barracuda Networks SVP, Engineering & Product Management, Data, Network, Application Protection. “De nieuwe abonnementen bieden een unieke combinatie van op machine learning gebaseerde kwetsbaarheid-, API-, DDoS- en botbescherming en Zero Trust security om klanten te beschermen tegen de meest uitdagende dreigingen van nu.”

“Met de nieuwe Advanced en Premium abonnementen van Barracuda hebben klanten meer opties om uit te kiezen als het aankomt op het beveiligen van hun web applicaties en API’s”, zegt Kevin Feenstra, Business Unit Manager bij Ilionx, een channel partner van Barracuda. “Barracuda WAF-as-a-Service maakt het makkelijker dan ooit om de applicaties van klanten te beveiligen tegen zowel bekende als onbekende dreigingen en biedt uitgebreide, op data gebaseerde security.”

“Met deze nieuwe abonnementen ondersteunen we onze channelpartners om klanten te helpen bij het beveiligen van hun interne en third-party applicaties”, zegt Giovanni Goduti, Vice President, EMEA bij Barracuda. “Web- en API-gebaseerde applicaties vormen de kern van de digitale business van ieder bedrijf. Uit ons eigen onderzoek blijkt echter dat voor veel bedrijven het effectief beveiligen van apps tegen cyberdreigingen complex en resource-intensief kan lijken. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met deze nieuwe abonnementen kunnen onze channelpartners geavanceerde maar eenvoudig te implementeren en te beheren applicatiebeveiliging als een dienst aanbieden aan klanten. Partners kunnen zo snel nieuwe klanten aantrekken en ze ondersteunen bij het voldoen aan compliance- en cyberverzekeringseisen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This