Cegeka lanceert Security Observability Dashboard

18 april 2023

Cegeka lanceert het Security Observability Dashboard. Het gecentraliseerd digitaal platform biedt een totaaloverzicht van securityactiviteiten die bedrijven in scope moeten hebben om anno 2023 hun Cyber Resilience niveau te verhogen. Het Cegeka Security Observability Dashboard vormt een onderdeel van het customer engagement platform Horizon. Dat is een ‘single pane of glass’ in een ultramodern dashboard, met een overzicht van alle key indicatoren om de IT & clouddiensten van een bedrijf optimaal te beheren. 

“Vandaag de dag hebben organisaties behoefte aan permanente en gecentraliseerde sturingsinformatie om hun Cyber Resilience te verhogen. Het Security Observability Dashboard biedt dé relevante security matrix waarmee we onze klanten snel en digitaal informeren en adviseren om doordachte Cyber Security acties te nemen”, zegt Fabrice Wynants, Global Director Cyber Security bij Cegeka. “Als klant krijg je er een centraal en helder overzicht met informatie over security kwetsbaarheden, compliance gerelateerde informatie, realtime incident informatie, incident response acties, klantgericht security advies, …”, aldus Wynants.

Security Dashboard is digitale extensie van C-SOR²C dienstverlening

Dit Security Observability Dashboard in Horizon is de digitale ontsluiting van de C-SOR²C dienstverlening van Cegeka. “Dat is de Managed Detection & Response dienstverlening van Cegeka, gebaseerd op het ‘response oriented’ modern SOC , waarbij de ‘R’ voor “Response” staat, maar eveneens voor “Recovery”. Hoewel Cyber Security zich voornamelijk richt op technologie, gaat Cyber Resilience over het minimaliseren van de impact op de bedrijfsvoering en het bieden van inzichten om de cyber weerbaarheid van organisaties te verbeteren. Onze ambitie is om het gesprek over dit onderwerp een andere richting op te sturen”, legt Frank Voskeuil, Division Director Cyber Security Cegeka Nederland uit.  

Horizon geeft bedrijven volledige waarneembaarheid van IT

Het Security Observability Dashboard maakt deel uit van het customer engagement platform van Cegeka: Horizon. Dit is een krachtig platform dat volledig in de bedrijfsprocessen van klanten geïntegreerd kan worden en het antwoord van Cegeka rondom “Observability”. “Niet alleen willen we de klantbeleving vereenvoudigen en stroomlijnen, maar ook willen we de zichtbaarheid van IT-processen vergroten. We willen onze klanten in staat stellen om zelf complexe uitdagingen op te lossen en controle te houden over hun digitale transformatie”, zegt Annelore Buijs, managing director van Cegeka Nederland.

Horizon vereenvoudigt de monitoring, het beheer en de levering van onder meer clouddiensten en -oplossingen. Het biedt een overzicht van de volledige IT-omgeving van een bedrijf, en biedt eveneens inzicht en vergroot voornamelijk de waarneembaarheid van elke IT-dienst afzonderlijk. Het zorgt met andere woorden voor een geavanceerde controle, een duidelijke zichtbaarheid en vooral meer inzichten in de prestaties van de IT-sleutelprocessen.

Anywhere & any time

Het ultramoderne engagement platform van Cegeka is ‘anywhere & any time’ beschikbaar. In een vernieuwde mobiele applicatie kunnen klanten prestaties, de status en de kwaliteit van hun diensten volgen. Op basis van deze informatie kunnen bedrijfsprocessen al dan niet bijgestuurd worden en beslissingen genomen worden op basis van de juiste informatie: “anywhere & any time”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This