OpenStack lanceert Antelope release terwijl users wereldwijd LOKI omarmen als OpenInfra Deployment standaard

24 maart 2023

 De OpenStack community kondigt de release van Antelope aan, de 27e versie van OpenStack is een centraal onderdeel van LOKI (Linux, OpenStack en Kubernetes Infrastructure), de open source standaard voor het runnen van moderne cloud infrastructuur.

In Antelope leveren OpenStack contributors een groot aantal verbeteringen voor de snel groeiende user base van de software (166% toename in computer cores sinds 2020), waaronder: een nieuwe release frequentie, sterkere integratie met Kubernetes en andere open source technologieën, en uitgebreide ondersteuning voor geavanceerde hardware.

Antelope is de eerste nieuwe release die is ontworpen om de eisen aan operators om elke zes maanden te upgraden, te verlichten. Er kan nu gekozen worden voor een upgradecyclus van één keer per jaar, met een upgrade per Skip Level Upgrade Release Process of “SLURP” release. Antelope is een SLURP-release. OpenStack Bobcat, de 28e release van OpenStack, is een niet-SLURP-release die gepland staat voor oktober 2023.

OpenStack Antelope is hier te downloaden. Het volledige Engelstalige persbericht is hier te lezen.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This