Webfleet levert samen met Ford geïntegreerde telematica-oplossing via OEM.connect-programma

14 maart 2023

Webfleet kondigt vandaag aan dat Ford is toegetreden tot het OEM.connect-partnerprogramma. Personen- en bestelauto’s van Ford met ingebouwde connectiviteit kunnen direct verbinding maken met het service platform van Webfleet, waardoor installaties van after-market hardware niet langer nodig zijn. Deze geïntegreerde oplossing maakt het gebruik van telematicatechnologie voor wagenparkbeheerders sneller, gemakkelijker en goedkoper. 

 

Met OEM.connect kunnen voertuigen van Ford rechtstreeks voertuiggegevens doorsturen naar de bekroonde oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet. Voor de verbinding is alleen het voertuigidentificatienummer (VIN) van de voertuigen nodig. Webfleet gebruikt de waardevolle OEM-gegevens om duidelijke, praktische inzichten te bieden die wagenparkbeheerders ondersteunen bij het optimaliseren van de prestaties van het wagenpark, het verlagen van de bedrijfskosten en het stimuleren van groen en veilig rijden, terwijl een ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service de gegevensbeveiliging waarborgt.

“We zijn verheugd dat we Ford kunnen verwelkomen in ons OEM.connect-programma en onze gezamenlijke klanten een geïntegreerde telematica-oplossing kunnen bieden”, zegt Taco van der Leij, Vice President van Webfleet Europe. “Deze samenwerking benadrukt hoe belangrijk telematicagegevens zijn voor wagenparken en hoe het bundelen van expertise de toepassing van deze technologie zal versnellen en verbeteren.”

Met OEM.connect hebben klanten met personenauto’s en bestelwagens van Ford toegang tot de standaard toepassingen van Webfleet, zoals rapportage over de prestaties van het wagenpark, ritgegevens, GPS-tracking en brandstofverbruik, waarmee zij hun activiteiten kunnen stroomlijnen. Meldingen over voertuigdiagnostiek, zoals waarschuwingen over de bandenspanning, zorgen ervoor dat de status van het wagenpark in realtime kan worden gecontroleerd, zodat wagenparkbeheerders bestuurders veilig kunnen houden en de tijd dat voertuigen ongebruikt blijven tot een minimum kunnen beperken. Alle voertuiggegevens worden weergegeven in de interface van Webfleet en zijn ook overal toegankelijk via de mobiele app van Webfleet.

OEM.connect voor voertuigen van Ford is per direct beschikbaar in België en Nederland, evenals in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, het VK, Zweden en Zwitserland. Het programma zal in de toekomst in nog meer landen en regio’s beschikbaar zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This