IDCA publiceert eerste editie van Global Index of Digital Readiness of Nations

14 februari 2023

De International Data Center Authority (IDCA) heeft de eerste editie van de ‘Global Index of Digital Readiness of Nations’ gepubliceerd. Dit onderzoek rangschikt meer dan 140 landen aan de hand van de mate van digitalisering van hun economie en maatschappij. Hierbij spelen datacenters, de ontwikkeling van de cloud-markt, maar bijvoorbeeld ook connectiviteit via 4G- en 5G-netwerken een cruciale rol, evenals de mate waarin bedrijven en overheden hun diensten en producten langs digitale weg verkopen en toegankelijk maken.

Het rapport integreert nationale economische omstandigheden met factoren die bepalend zijn voor de ecologische duurzaamheid in tijden van klimaatverandering, maatschappelijke omstandigheden en bestuursverplichtingen en relateert deze aan de stand van de digitale economie van deze landen. Het rapport heeft tot doel om investeerders, beleidsmakers, productontwikkelaars, maar ook organisaties voor economische ontwikkeling een nieuw perspectief op digitale infrastructuren te bieden.

IDCA’s oprichter en CEO Mehdi Paryavi: ”IDCA heeft als doelstelling landen te helpen met het ontwikkelen van hun digitale economie. Dat doen wij onder andere door aan te tonen dat de digitale transformatie van een land zowel economisch als maatschappelijk grote voordelen met zich brengt.” Met de nieuwe index probeert IDCA informatie en best practices aan te dragen die het mogelijk maken om te komen tot een duurzame digitale ontwikkeling zonder dat dit een negatieve impact op milieu en klimaat heeft. 

Centraal in de research stond het begrip ‘ESG’. Dit is een rating die bedrijven krijgen voor duurzaamheid op basis van de waarde van deze bedrijven voor beleggers. Met andere woorden, duurzaamheid is een factor die in grote mate bepalend is voor het al dan niet investeren van geld in een bedrijf. ESG staat voor Environmental, Social en Governance. IDCA heeft de 140 landen aan de hand van ESG-factoren beoordeeld.

“Zoals kon worden verwacht, behoren Scandinavische landen tot de leiders in dit rapport”, zegt Roger Strukhoff, IDCA’s Global Head of Research. “In onze aanpak hebben we rekening gehouden met de huidige economische omstandigheden van een land en niet alleen met zijn absolute rijkdom. Deze informatie hebben we geïntegreerd met ESG-factoren in overeenstemming met hun onderling gerelateerde effect op elkaar, in plaats van de eenvoudige, traditionele weging te volgen die in de meeste rapporten wordt gebruikt. De resultaten laten dan zien dat ook landen die vaak als minder ontwikkeld worden beschouwd zoals Uruguay, Costa Rica, Georgië en Rwanda leiders op het gebied van digitalisering zijn”, voegt Strukhoff toe.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This