IT-professionals kiezen infrastructuurmonitoring als de meest efficiënte manier om met toenemende werkdruk om te gaan

13 februari 2023

tribe29, het bedrijf achter de Checkmk IT-monitoringoplossing, presenteert vandaag de resultaten van de ‘Dealing with Disruption 2023 Survey’. De resultaten bieden inzicht in hoe IT-professionals manieren vinden om de nieuwste IT-innovaties toe te passen.

Vooruitkijkend naar de belangrijkste technologische trends die naar verwachting de komende drie jaar zullen evolueren, beschouwen IT-professionals het bouwen van geïntegreerde monitoringstacks als de hoogste prioriteit: 75% van alle deelnemers antwoordde door te zeggen dat dit gebied zeer of enigszins belangrijk is voor hun dagelijkse dag werk.

Nieuwe kennis

Monitoring is ook het meest voorkomende terrein waarop de deelnemers nieuwe kennis hebben opgedaan. 70% van de respondenten verklaarde dat ze onlangs nieuwe vaardigheden hebben geleerd met betrekking tot het monitoren van IT-infrastructuur in de afgelopen 12 maanden. Een meerderheid van de deelnemers (67%) beschouwt de nieuwste technologische trends als een van de vele factoren bij het nemen van de beslissing om nieuwe vaardigheden te leren.

“Monitoring is de beste manier om de topprestaties en betrouwbaarheid van de IT-infrastructuur te waarborgen, twee essentiële basisprincipes voor bijna alle technologische innovaties. Het feit dat de meeste IT-professionals hun monitoringkennis verdiepen, toont de relevantie van monitoring aan als het gaat om het aangaan van de nieuwste uitdagingen”, aldus Jan Justus, CEO van tribe29.

Geen tijd

Hoewel de meeste deelnemers de relevantie van het aanleren van monitoringvaardigheden inzien, laten de gegevens een opkomend probleem zien. IT-professionals voelen meer druk en hebben vaak niet de tijd om de vaardigheden te leren die ze nodig hebben. Binnen de groep deelnemers die niet tevreden is over de aangeboden trainingen, noemt 63% het gebrek aan tijd om de cursussen daadwerkelijk te volgen als meest voorkomende reden voor hun onvrede.

89% van alle respondenten is het er mee eens of sterk mee eens dat IT-professionals in alle sectoren meer druk voelen om nieuwe vaardigheden te leren doordat hun organisaties de nieuwste technologieën gebruiken. Op de vraag naar de drie beste manieren om met de druk om te gaan, was het meest voorkomende antwoord (met 72%) het gebruik van nieuwe tools die het omgaan met nieuwe technologieën gemakkelijker maken, gevolgd door het aanbieden van gestandaardiseerde training (60%) en incentives zoals betaalde verlof of bonussen (56%).

Meer kennis nodig

“Organisaties moeten een uniforme strategie ontwikkelen over hoe ze mensen trainen en tools gebruiken. Beide factoren vormen een belangrijke basis voor het succesvol toepassen van de nieuwste IT-technologieën. Als het bijvoorbeeld gaat om geïntegreerde monitoringstacks, is het belangrijk dat mensen de kennis hebben om ze te gebruiken, en ook dat de tools zelf geschikt zijn voor de geautomatiseerde uitwisseling van informatie”, zegt Jan Justus, CEO van tribe29.

Op de vraag of ze liever hun kennis op één specifiek gebied willen verdiepen of hun vaardigheden over meerdere gebieden willen generaliseren, hebben de deelnemers duidelijk gestemd voor een gemengde aanpak: 68% van de IT-professionals zou liever nieuwe vaardigheden leren in hun vakgebied, maar ook de basis willen begrijpen van tools waarmee ze nog niet vertrouwd zijn. Een dergelijke aanpak zal hen helpen het algemene beeld te begrijpen en de interacties van tools te verbeteren.

De ‘Dealing with Disruption 2023 Survey’ werd online uitgevoerd in het najaar van 2022. tribe29 is de 119 deelnemers over de hele wereld dankbaar die hebben deelgenomen. U kunt meer lezen over het onderzoek in de Checkmk-blog. U kunt ook alle reacties en grafieken lezen in de whitepaper.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This