Lenovo breidt portfolio slimme samenwerkingsoplossingen uit met nieuwe standalone ThinkSmart View Plus

2 februari 2023

Lenovo heeft tijdens Information Systems Europe (ISE 2023) in Barcelona de geheel nieuwe ThinkSmart View Plus met Microsoft Teams display aangekondigd, een standalone samenwerkingsdisplay met eersteklas audio-, video- en whiteboardfuncties. De slimme samenwerkingsoplossing is speciaal ontwikkeld voor hot desking, telefoonboxen, overlegruimten, directiebureaus en thuiskantoren. Ook de onlangs aangekondigde Lenovo IP Controller voor samenwerkingsruimten en de onlangs beschikbare ThinkSmart One behoren tot het portfolio van slimme samenwerkingsoplossingen.

ThinkSmart View Plus

Omdat de manier waarop we werken zich blijft ontwikkelen, is het van vitaal belang om verbonden en betrokken te blijven, ongeacht hoe en waar men werkt. De innovatieve ThinkSmart View Plus met Microsoft Teams display is een oplossing die hybride werken mogelijk maakt door de productiviteit, flexibiliteit en samenwerking te verhogen via de persoonlijke en hotdesking-ervaring. 

ThinkSmart View Plus is een geïntegreerd apparaat met een 27-inch multi-touch display, premium video en audio, en ingebouwde rekenkracht voor betere productiviteit en samenwerking. 

De ThinkSmart View Plus is ontworpen om persoonlijke productiviteitservaringen te verbeteren. Het biedt een aangepaste, veilige en flexibele Microsoft Teams display-ervaring door toegang te bieden tot Teams-chat, agenda en bestanden en werknemers deel te laten nemen aan vergaderingen via het apparaat. Eens verbonden met de PC van een gebruiker maakt ThinkSmart View Plus screensharing tussen apparaten mogelijk om tegelijkertijd content en presentatoren te bekijken. Bovendien schakelt de ThinkSmart View Plus eenvoudig over naar de monitormodus wanneer deze via USB-C op een pc wordt aangesloten.

ThinkSmart View Plus met Teams display biedt ook hotdesking – een hybride werkoplossing waarmee werknemers snel flexibele werkplekken kunnen vinden en reserveren om meteen aan de slag te kunnen met telefoneren, ad-hocvergaderingen op te zetten of zich aan te melden bij hun persoonlijke Teams. Eenmaal aangemeld, kunnen medewerkers genieten van een soepele overgang van hun thuiskantoor naar hun werkkantoor zonder ingewikkelde set-up, en dit alles met een aangepaste Teams-ervaring. Wanneer gebruikers zich afmelden, worden persoonlijke gegevens van het apparaat verwijderd, waardoor de veiligheidsrisico’s tot een minimum worden beperkt.

 

ThinkSmart View Plus

ThinkSmart View Plus stelt teamleden in staat tot impactvolle interactie. Met een passieve styluspen en een Microsoft whiteboard-applicatie kunnen gebruikers samen ideeën bespreken via het apparaat. Gebruikers kunnen ook duidelijker horen en gehoord worden met een premium soundbar met twee 5w luidsprekers en vier-microfoon-array, terwijl de 4K IRGB-camera met automatische kadering en AI-beveiliging scherpe, heldere beelden levert. 

Terwijl de ThinkSmart View Plus in de monitormodus staat, zorgt hij voor comfortabele productiviteit met zijn ergonomische standaard en handige smartphonestandaard op de voet. Het apparaat is ook VESA monteerbaar aan muren. ​ 

De ThinkSmart View Plus maakt gebruik van de Qualcomm QCS8250 System-on-Chip (SoC), een speciaal gebouwde chip voor zakelijke en commerciële IoT-toepassingen van Qualcomm Technologies, Inc. De eersteklas processor is ontworpen om maximale prestaties te leveren voor rekenintensieve camera- en Edge AI-toepassingen, en biedt tevens ondersteuning voor Wi-Fi 6.

“Klanten van Lenovo zijn op zoek naar slimme, flexibele oplossingen om teamleden beter te laten samenwerken in een reeks werkplekscenario’s”, zegt Shannon MacKay, General Manager van Worldwide Smart Collaboration Business bij Lenovo. “De ThinkSmart View Plus is ontworpen met de functionaliteit om de productiviteit, innovatie en medewerkerstevredenheid te helpen verhogen.” 

“In deze tijden van hybride werk hebben klanten een oplossing nodig die ontworpen is om Microsoft Teams naar hotdesks en telefoonboxen te brengen”, zegt Albert Kooiman, Senior Director of Microsoft Teams Devices Partner Engineering and Certification bij Microsoft. “Lenovo’s nieuwe ThinkSmart View Plus met Microsoft Teams display is speciaal gebouwd voor die ruimtes en vult Lenovo’s Microsoft Teams Rooms oplossingen aan die gebouwd zijn voor grotere vergaderruimtes.”

Zoals bij alle Lenovo ThinkSmart-vergaderruimteproducten wordt de ThinkSmart View Plus standaard geleverd met drie jaar Premier Support van Lenovo, dat 24 uur per dag en 365 dagen per jaar toegang biedt tot geavanceerde technici. Het omvat ook één jaar software en diensten met toegevoegde waarde van Lenovo:

  • ThinkSmart Professional Services : Deployment helpt IT-afdelingen bij het opzetten, configureren en integreren van elke oplossing in bestaande unified communications-platforms.
  • ThinkSmart Professional Services: Onderhoud biedt probleemoplossing op afstand en technische ondersteuning van ThinkSmart-apparaten door professionele servicetechnici van Lenovo.
  • ThinkSmart Manager is de softwaresuite voor samenwerkingsbeheer van Lenovo. Voor een effectieve samenwerking moet de technologie altijd aan staan, altijd verbonden zijn en gemakkelijk te gebruiken zijn. ThinkSmart Manager helpt IT-afdelingen bij het configureren, controleren en beheren van een hele vloot Smart Collaboration-oplossingen vanuit één intuïtieve interface.

Meer slimme samenwerkingsoplossingen

Het Lenovo-portfolio van slimme samenwerkingsoplossingen blijft zich uitbreiden met meer opties om de connectiviteit tussen teamleden in de onderneming te verbeteren.

 

Lenovo IP Controller

Lenovo biedt een nieuwe controlleroptie voor ThinkSmart Core en ThinkSmart One om samenwerkingsruimten te versterken. De nieuwe Lenovo IP Controller is slank en verfijnd met een high-end, low-profile ontwerp. Het is een AV over IP-scherm met HDMI-doorvoer dat beschikt over gebruiksvriendelijke Ethernet-connectiviteit (CAT5e) met PoE. De nieuwe controller is gemakkelijker te installeren en te gebruiken en kan tot 100 meter van de pc worden geïnstalleerd zonder gedoe van extenders of ingewikkelde installatie en stroomvoorziening aan tafel. De nieuwe Lenovo IP Controller beantwoordt aan de groeiende vraag naar HDMI op tafel en IP-connectiviteit met PoE-compatibiliteit.

Lenovo ThinkSmart One

 

De in 2022 onthulde ThinkSmart One, ‘s werelds eerste op Windows gebaseerde samenwerkingsbalk, is in februari 2023 verkrijgbaar in geselecteerde markten wereldwijd. De ThinkSmart One is ontworpen voor kleine tot middelgrote vergaderruimtes of speciale thuiskantoorruimtes en wordt aangedreven door een geïntegreerde 11e generatie Intel Core-processor met vPro-technologie. Met ondersteuning voor bekende videoconferentietoepassingen zoals Microsoft Teams Rooms of Zoom Rooms en acht microfoonarrays met echo- en ruisonderdrukking, 15-Watt stereoluidsprekers en een geïntegreerde hoge-resolutiecamera met breed gezichtsveld, biedt de ThinkSmart One een uitzonderlijke audiovisuele ervaring.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This