Lenovo onthult volgende generatie op Intel gebaseerde slimme infrastructuuroplossingen om modernisering van IT te versnellen

16 januari 2023

Lenovo onthult 25 nieuwe server- en hyperconverged-oplossingen voor ThinkSystem en ThinkAgile. Deze oplossingen zijn aangedreven door Intel’s 4th Generation Xeon Scalable processoren als onderdeel van het onlangs aangekondigde Infrastructure Solutions V3 portfolio. De geïntegreerde oplossingen zijn ontworpen om IT-organisaties wereldwijd en van elke omvang te helpen om hun modernisering te versnellen. Ze leveren ​ geavanceerde prestaties en bieden efficiëntie en beheermogelijkheden die specifiek zijn geoptimaliseerd voor complexe workloads, waaronder missiekritieke, AI-, HPC- en container-toepassingen 

“In het huidige concurrerende bedrijfsklimaat zijn moderne infrastructuuroplossingen die sneller inzichten genereren en complexe workloads efficiënter mogelijk maken, van de edge tot de cloud, cruciaal in elke belangrijke sector”, zegt Kamran Amini, Vice President en General Manager of Server & Storage, Lenovo Infrastructure Solutions Group. “Met de prestatie- en beheerverbeteringen van het op Intel gebaseerde ThinkSystem V3-portfolio kunnen klanten hun IT-voetafdruk tot drie keer verminderen. Zo bereiken ze een grotere ROI en transformeren ze hun infrastructuur gemakkelijker met één naadloos platform dat is ontworpen voor de hedendaagse AI-, virtualisatie-, multi-cloud- en duurzame computing-eisen.”

Naarmate de hoeveelheid data wereldwijd blijft toenemen, hebben bedrijven een nieuwe IT-architectuur nodig met client-edge-network-cloud-intelligence om te innoveren om aan de steeds veranderende behoeften van de klant te voldoen. De volgende generatie Lenovo ThinkSystem- en ThinkAgile-servers en -opslag met 4e generatie Intel Xeon Scalable-processoren zijn voorzien van ingebouwde versnellers die kunnen bijdragen tot een efficiënter gebruik en een hogere energie-efficiëntie voor de snelst groeiende workloads waarvan bedrijven vandaag de dag afhankelijk zijn. Daarnaast biedt het portfolio een unieke open architectuur met geavanceerd beheer, superieure betrouwbaarheid en uitgebreide beveiliging om bedrijven van elke omvang te helpen in verschillende clouds te werken en tegelijkertijd gebruik te maken van bestaande IT-omgevingen.

 

Verdubbeling van de prestaties voor kritieke workloads

De volgende generatie Lenovo-oplossingen met 4e generatie Intel Xeon Scalable-processors versnelt datanetwerken, AI-inferentie en analyses, en levert betere prestaties om bedrijven te helpen de explosieve groei van data beter te beheren, verwerken en analyseren. De nieuwe high-end ThinkSystem- en ThinkAgile V3-servers zijn ontworpen om de meest veeleisende workloads in alle sectoren effectiever aan te sturen, waaronder in-memory databases, grote transactionele databases, batchverwerking, realtime analytics, ERP, CRM, vervanging van legacy-systemen en gevirtualiseerde en container workloads. Met de verbeterde XClarity Controller (XCC2)-software kan het portfolio ook sneller worden ingesteld dan de vorige generatie.

Oplossingen, zoals de nieuwe ThinkSystem SR850 V3, bieden de hoge prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid die nodig zijn om intensieve workloads aan te pakken in een compact, 4-socket 2U-ontwerp. Hiermee kunnen bedrijven snel inspelen op uitbreidingsbehoeften zoals meer databeheer in de sectoren productie, gezondheidszorg en financiële dienstverlening. De server beschikt over voorspellende storingsanalyse, light path diagnostics ​ en geïntegreerde sabotagedetectie om toepassingsstoringen en downtime te voorkomen voor een veiligere werking van het datacenter.

Hogere prestaties, minder stroomverbruik met de nieuwe Neptune-systemen ​ ​ 

De nieuwe Lenovo ThinkSystem SD650 V3- en SD650-I V3-servers, gekoeld door de vijfde generatie Lenovo Neptune Direct Water Cooling-technologie, breiden de Neptune-efficiëntie uit naar een nieuwe generatie systemen waarmee klanten het stroomverbruik tot 40 procent kunnen verlagen en toch maximale prestaties kunnen bereiken. ​ 

“bp is verheugd om samen met Lenovo de eerste ervaringen te kunnen bieden voor Intel’s 4th Gen Xeon Scalable processor. Met ondersteuning voor sneller DDR5-geheugen van de volgende generatie, PCIe 5.0 en Compute Express Link (CXL) 1.1, stelt ons nieuwe cluster wetenschappers in staat ontdekkingstijd te verkorten. Deze technologie zal onze onderzoeksinspanningen ondersteunen die de koolstofneutrale toekomst van bp helpen realiseren”, aldus Elizabeth L’Heureux, hoofd HPC van bp.

In de afgelopen tien jaar heeft Lenovo de vloeistofkoeling uitgebreid van CPU’s en geheugen naar PCIe, opslag en GPU’s en meer. De nieuwe systemen maken gebruik van Neptune-koeling voor High Bandwidth Memory (HBM) op bepaalde modellen, waardoor HPC-toepassingen tot vier keer meer geheugenbandbreedte krijgen en de prestaties tot 2,8 keer beter worden. HPC-gebruikers beschikken nu over de nieuwste generatie Intel Xeon Max Series CPU’s met HBM en Intel Data Center Max Series GPU’s, allemaal gekoeld door Lenovo Neptune om de meest veeleisende modellerings- en simulatietaken efficiënt uit te voeren. ​ ​ 

HPC-workloads gebruiken systeembronnen op hogere niveaus en gedurende langere tijd dan andere workloads. Het stroomverbruik van een supercomputer verlagen zonder in te leveren op prestaties heeft veel voordelen. Elke watt verbruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte die uit het systeem moet worden verwijderd. In luchtgekoelde systemen wordt warmte afgevoerd door systeemventilatoren, waardoor er nog meer vermogen nodig is. Met Neptune, ​ zorgt vloeistof voor koeling, waardoor er geen energieverslindende ventilatoren nodig zijn. Hierdoor kunnen HPC-gebruikers betere prestaties bereiken en tegelijkertijd het energieverbruik en de milieu-impact van het datacenter verminderen.

Van Exascale tot Everyscale, Lenovo zet zich in om organisaties van elke omvang toegang te geven tot het volgende tijdperk van supercomputertechnologieën om hen te helpen de grootste uitdagingen van de mensheid op te lossen.

Schaalbare en veilige cloudflexibiliteit mogelijk maken voor het moderne IT-tijdperk

Lenovo versnelt edge-to-cloud-implementatie met kant-en-klare oplossingen om een slimmere digitale transformatie mogelijk te maken en klanten te helpen hun bedrijf te versnellen. De end-to-end cloudoplossingen van Lenovo zijn ontworpen met beveiliging, schaalbaarheid en flexibiliteit in het achterhoofd en zijn open, bewezen en klaar voor implementatie. De nieuwe oplossingen bieden vooraf geconfigureerde, vooraf gevalideerde en cloud-geschikte systemen met ingebouwd levenscyclusbeheer om aan de meest urgente behoeften van klanten te voldoen. Met het nieuwe Lenovo Infrastructure Solutions V3-portfolio kunnen bedrijven een flexibele oplossing gebruiken om cloudplatforms op schaal te laten groeien en beheren, terwijl ze consistente cloudservices bieden.

Gartner voorspelt dat tegen 2027 meer dan 90 procent van de wereldwijde organisaties container-applicaties zal gebruiken. Hoewel deze applicaties snelle prototyping, testen en implementatie naar de cloud mogelijk maken, is implementatie in grootschalige omgevingen vaak een uitdaging. Orchestrators, zoals open-source Kubernetes, maken de automatisering van implementatie op schaal mogelijk en worden in veel organisaties snel een vereiste om de dynamische aard van moderne cloud-native applicaties te ondersteunen. De open cloudbenadering van Lenovo zorgt voor de beste Kubernetes-platforms en applicatieservices in zijn klasse voor containerbeheer en levering van cloud-native applicaties, waardoor een beter gebruik van de hardware-infrastructuur mogelijk wordt en de operationele efficiëntie wordt verbeterd.

De nieuwe Lenovo ThinkAgile V3 HX, MX en VX hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen zijn vooraf geïntegreerd met een open ecosysteem van partners, waaronder softwaremogelijkheden van Microsoft, Nutanix en VMware, en zijn beschikbaar via TruScale Infrastructure as a Service voor ultieme flexibiliteit. Klanten kunnen het gemak van een cloudervaring combineren met de beveiliging en controle van traditionele on-premise oplossingen. Met de geïntegreerde software van Lenovo Open Cloud-Automation (LOC-A) wordt de implementatie, provisioning en het beheer van containerinfrastructuur moeiteloos, waardoor bedrijven de uitrol kunnen versnellen met tot 81 procent snellere implementatie dan standaard IT en daarmee de time to revenu met gemiddeld 25 procent zien toenemen. De Lenovo Cloud Native Solution voor VMware Tanzu op ThinkAgile VX stelt organisaties bijvoorbeeld in staat om moderne infrastructuur met stabiliteit op schaal uit te voeren en uit te buiten, terwijl ze containers en virtuele machines vanuit hetzelfde besturingsvlak beheren, waardoor het gebruik van resources wordt verbeterd en de ontwikkelcycli van containers worden verkort.

Moderne IT-infrastructuren moeten ook worden versterkt tegen steeds geavanceerdere beveiligingsbedreigingen en de hoogste niveaus van bedrijfscontinuïteit ondersteunen. Het Lenovo Infrastructure Solutions V3-portfolio biedt verbeterde ThinkShield-beveiliging en veerkracht door middel van een extra isolatielaag tegen ongeautoriseerde toegang en kwaadaardige aanvallen. Lenovo’s Modular Root of Trust helpt bij het beschermen, detecteren en herstellen van cyberaanvallen en digitale compromissen met versterkte sabotagedetectie en monitoring ingebed in het chipontwerp, terwijl Lenovo System Guard met geavanceerde hardwarebewaking zorgt voor betere beveiliging van productie, levering en implementatie.

Ga naar https://www.lenovo.com/us/en/servers-storage/alliance/intel/ voor meer informatie over de nieuwe ThinkSystem- en ThinkAgile V3-oplossingen van Lenovo, mogelijk gemaakt door 4e generatie Intel Xeon Scalable Processors.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This