Schneider Electric en BitSight werken samen om detectie van cyberrisico’s in Operational Technology (OT) te verbeteren

12 januari 2023

Schneider Electric en BitSight hebben een strategisch partnership aangekondigd voor de ontwikkeling van risico-identificatie en dreigingsinformatie op het gebied van operationele technologie (OT).

In de afgelopen jaren zijn er meer cyberaanvallen geweest op industriële en operationele locaties. Schneider Electric en BitSight zien hun samenwerking als een belangrijke stap om de beveiliging en veerkracht van partners te verbeteren. Dit doen zij door het detecteren van OT-protocollen die via het internet worden blootgesteld en deze te contextualiseren met verbeterde tools.

Het partnership combineert de kennis van Schneider Electric op het gebied van OT-protocollen en -systemen met de mogelijkheden van BitSight voor detectie en beheer. Op deze manier genereren ze kritische inzichten die nodig zijn voor proactieve beveiliging van extern waarneembare risico’s voor OT-locaties. Het doel van deze samenwerking is het versterken van industriële beveiliging en het bieden van meer zichtbaarheid in industriële infrastructuur en Industrial Control System (ICS)-apparaten die mogelijk risico lopen op een cyberinbreuk.

“We zijn verheugd om met Schneider Electric samen te werken aan dit uiterst belangrijke initiatief om het cyberrisico van op internet aangesloten OT-systemen beter te beheren. Zowel BitSight als Schneider Electric delen de missie om vertrouwen te creëren in de digitale economie door het verbeteren van de cyberbeveiliging in alle onderling verbonden bedrijfstypen en industrieën,” aldus Stephen Boyer, medeoprichter en Chief Technology Officer bij BitSight.

“Operationele technologiesystemen zijn vaak blootgesteld en kwetsbaar voor aanvallers die ze kunnen misbruiken via verbonden apparaten en convergerende netwerken. Door samen te werken met Schneider Electric pakken we dit downstream-risico proactief aan door onze mogelijkheden uit te breiden. Zo kunnen we de industriële infrastructuur en besturingssystemen van klanten die risico lopen beter detecteren en hen te helpen de bedrijfsweerbaarheid te verbeteren.”

“Met de verrijkte data en inzichten die door BitSight worden verzameld, ontwikkelt Schneider Electric een OT threat intelligence-mogelijkheid om klanten te waarschuwen en met hen samen te werken die blootgestelde bedrijfsmiddelen of onveilige internetinstallaties hebben”, aldus Christophe Blassiau, SVP, Cybersecurity & Global CISO bij Schneider Electric.

Het partnership zorgt ervoor dat er data komen die nodig zijn om belangrijke focuspunten van risico’s te identificeren en verdere verbeteringsinitiatieven te stimuleren, waarvan zowel klanten als gemeenschappen als geheel profiteren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This