VMware benoemt Philippe Cammaert tot nieuwe Country Leader BeLux

10 januari 2023

VMware stelt Philippe Cammaert aan als nieuwe Country Leader voor België en Luxemburg. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Sophie Decock. Cammaert start op 9 januari 2023 en brengt meer dan twintig jaar ervaring in de IT-wereld met zich mee. 

Philippe Cammaert

Doorheen zijn carrière heeft Philippe voor uiteenlopende technologiebedrijven gewerkt. Tot voor kort was hij actief bij Temenos, waar hij zich als commercieel directeur toelegde op SaaS voor de bankwereld. Daarvoor vervulde hij gedurende negen jaar verschillende salesmanagementfuncties bij Oracle. Hij deed er veel ervaring op met Europese instituten en was ook een tijd Country Leader van Oracle Luxemburg.

Zijn eerste kennismaking met VMware kwam er al vroeg in zijn loopbaan, toen hij als accountmanager bij EMC aan de slag ging. Daarnaast werkte Cammaert nog voor andere IT-spelers zoals Isiwis Sarl en Hewlett Packard/Compaq. Bij dat laatste bedrijf startte hij zijn professionele carrière in 2000, na zijn studies bij onderwijsorganisaties als EPHEC, Haute Ecole ‘Francisco Ferrer’ de la Ville de Bruxelles, en de Amerikaanse Sacred Heart University.

Focus op duurzaamheid en cloud-smart

Over zijn nieuwe rol als Country Leader BeLux bij VMware zegt Philippe: “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen uit ruim 20 jaar IT met het BeLux-team van VMware te delen. Zelf sta ik ook altijd open om nieuwe technologieën te leren kennen. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar digitale innovatie, het ontdekken van nieuwe businessmodellen en de introductie van creatieve oplossingen die het potentieel hebben om de maatschappij te helpen en te verbeteren.”

“Die digitale innovatie hebben we nu meer dan ooit nodig. 2022 was wereldwijd een tumultueus jaar met een fundamentele impact op bedrijven en onze hele samenleving. Ook op technologievlak was er disruptie en de sector staat volgend jaar voor enkele belangrijke uitdagingen. Zo neemt de focus op duurzaamheid alleen maar toe, terwijl ook de Europese regelgeving prioriteit geeft aan een vermindering van ons energieverbruik. Voor bedrijven kan een deel van de oplossing liggen in datacenters die op hernieuwbare energiebronnen draaien. Met de naderende Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in de EU beginnen besluitvormers echter voorrang te geven aan de vermindering van het totale energieverbruik en maken zij gebruik van middelen die zorgen voor nauwkeurigheid en verantwoording bij het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen. Samen met onze partners zullen wij klanten begeleiden om hun uitstoot én hun energiekosten te verminderen.”

“Daarnaast verwachten we dat cloud-first uit de mode zal geraken en bedrijven voor een cloud-smart aanpak kiezen. De cloud is zo complex geworden dat de meest succesvolle leiders hun strategie niet meer rond die cloud willen bouwen. Ze beseffen dat ze zich veel meer kunnen onderscheiden door te focussen op het maken van gedistribueerde apps. Het is dan de taak van hun infrastructuur- en architectuurteams om te bepalen welke multi-cloud aanpak ze daarvoor nodig hebben. Ik kijk ernaar uit om bedrijven samen met het VMware-team in deze uitdagingen te ondersteunen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This