WatchGuard introduceert Firebox NV5 en AP332CR

22 december 2022

 WatchGuard Technologies brengt twee nieuwe producten op de markt: de Firebox NV5 VPN gateway tabletop-appliance en de AP332CR, een nieuw wifi 6-accesspoint voor veeleisende (buiten)omgevingen.

De oplossingen integreren met het centrale beheer- en beveiligingsplatform WatchGuard Cloud. Dat maakt een eenvoudige implementatie, configuratie en rapportage via WatchGuard’s Unified Security Platform mogelijk.

Firebox NV5: edge-connectiviteit voor filialen en externe toepassingen

De Firebox NV5 is een krachtige oplossing voor gedistribueerd, beveiligd VPN-verkeer. De NV5 komt met een gecentraliseerde beveiligings- en logging-oplossing voor beheerders. De NV5 kan externe VPN-verbindingen naar een virtuele of fysieke Firebox van het bedrijf leggen. 

Ook kan het met behulp van WatchGuard Branch Office VPN (BOVPN) verkeer terugleiden naar het beveiligingsapparaat van het bedrijf. Zo kan het hetzelfde beschermingsniveau bieden als een apparaat op het hoofdkantoor. Dankzij de hoogwaardige SD-WAN-mogelijkheden is de NV5 ideaal voor implementatie in externe toepassingen zoals kiosken, digitale borden, geldautomaten en kantoorapparatuur.

De belangrijkste kenmerken van de Firebox NV5 zijn:

  • Zero-touch-implementatie  WatchGuard Cloud biedt een zero-touch-implementatie- en configuratietool. IT-teams kunnen hiermee snel en op afstand de oplossing implementeren en configureren. Lokale medewerkers sluiten het apparaat aan op stroom en internet, en de NV5 downloadt automatisch de vooraf bepaalde configuratie van het bedrijfsnetwerk en past deze toe.
  • Flexibele en kosteneffectieve netwerken met SD-WAN – Dankzij dynamische padselectie kiest de Firebox de meest geschikte verbinding op basis van realtime monitoring van jitter, pakketverlies en latentie. Zo vermindert de Firebox NV5 het gebruik van dure MPLS of mobiele data. Ook verbetert de veerkracht van het netwerk en blijft de beveiliging op peil.
  • Uniforme gebruikservaring  Veel klanten gebruiken applicaties op afstand of hebben kleine satellietkantoren die moeilijk en kostbaar te beveiligen en te beheren zijn. De NV5 maakt gebruik van hetzelfde platform als andere WatchGuard Firebox-, wifi-, authenticatie- en endpointoplossingen. Of het nu gaat om het plannen van firmware-upgrades of het bewaken van toegangspunten, IT- en securityspecialisten profiteren van een uniforme gebruikerservaring.

WatchGuard AP332CR: ideale keuze voor veeleisende omgevingen

Wifi is essentieel voor klanten om verbonden te blijven voor werk of als service voor hun eigen klanten. De IP67-gecertificeerde AP332CR levert superieure wifi 6-prestaties en WPA3-gecodeerde beveiliging over gedistribueerde netwerken en is ideaal voor het bouwen van een eenvoudig schaalbaar netwerk in robuuste of buitenomgevingen.

Dit dual-band accesspoint levert snelle, betrouwbare dekking met een 2×2 radio en vier externe, omnidirectionele antennes die tot 1,2 Gbps op de 5 GHz-band bieden. De PoE+ poort ondersteunt datasnelheden tot 2,5 Gbps. De oplossing maakt in combinatie met WatchGuard Cloud een draadloos netwerk met wifi 6-prestaties en WPA3-codering laagdrempelig. De AP332CR is daardoor heel geschikt voor het bouwen van eenvoudig schaalbare netwerken voor schoolcampussen, openbare hotspots en kleinere productieomgevingen.

Wifi in WatchGuard Cloud 

Een standaardlicentie voor wifi in WatchGuard Cloud biedt basisfuncties voor cloudbeheer, waaronder 24-uursrapportage, uitgebreide 24/7-ondersteuning, diagnostiek, voorraadbeheer en meer. WatchGuard Unified Security Platform Management-licenties voor wifi in WatchGuard Cloud bieden alles wat inbegrepen is in de standaardlicentie plus 30 dagen rapportage, VPN-configuratie, geavanceerde PSA-integratie en nog veel meer.

De voordelen van het beheer van de AP332CR met WatchGuard Cloud:

  • Eenvoudige VPN-connectiviteit met Fireboxes beheerd in WatchGuard Cloud.
  • Multi-tier en multi-tenant-mogelijkheden via een gecentraliseerd WatchGuard Cloud-beheerplatform met verbeterde activering en intelligent voorraadbeheer.
  • Captive Portal-creatie met corporate branding, zoals bedrijfslogo’s, achtergrond en miniatuurafbeeldingen.
  • Enterprise-authenticatie via eenvoudig beheerde WatchGuard Authentication-domeinen.
  • Gecentraliseerd beheer van WatchGuard’s productportfolio, waaronder AuthPoint, Firebox en endpointoplossingen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This