Hoteltechbedrijf NUMA Group opent eerste faciliteiten in België

9 december 2022

De Europese techscale-up NUMA Group, een digitale operator van hotels en appartementen, opent op het Rouppeplein in hartje Brussel een eerste gebouw in ons land. Het gebouw dat NUMA volledig digitaal uitbaat telt 90 bedden voor korte en middellangetermijnhuur. 

Met de uitbreiding naar de Benelux zet de NUMA Groep zijn forse groei in Europa voort. Het heeft nu ruim 3.000 appartementen in acht Europese landen, allemaal gelegen in het drukke centrum van steden als Berlijn, Rome en Madrid. Daarmee speelt het in op de vraag van toeristen en zakenreizigers in Europese hotspots.

Eerste digitaal hotel zonder balie in de Benelux

Ook in de Benelux mikt NUMA op hotel- en commercieel vastgoed op centrale toplocaties in grootsteden. In Brussel wist het bedrijf een elegant historisch gebouw aan het Rouppeplein te bemachtigen, vlakbij het historische centrum van de hoofdstad. Het nieuwe en volledig gedigitaliseerde boutique appartementencomplex kreeg de naam NUMA Lief, met 90 premiumbedden en een totale oppervlakte van 2.500 m². 

Ook in NUMA Lief is er geen vervelende wachttijd aan een balie. Gasten gebruiken hun smartphone om in en uit te checken, als kamersleutel en om te communiceren met de NUMA-gastenservice. NUMA’s boutique appartmenten zijn ook geschikt voor een langer verblijf en telewerken, dankzij krachtige wifitechnologie. 

“Brussel is voor ons, in het hart van de Europese Unie, een ideale locatie om om onze uitbreiding in de Benelux op gang te trekken. Met NUMA Lief verkregen we bovendien een prachtig historisch gebouw op een toplocatie”, legt Dimitri Chandogin, President van de NUMA Groep, uit. “Na Brussel gaan we op zoek naar gebouwen op andere toplocaties in de Benelux, zoals Amsterdam en Luxemburg. Het is onze ambitie om ook hier de toeristische sector te innoveren. En vanaf 2023 willen we ook naar Parijs.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This