Dematic automatiseert logistiek Dianflex met AutoStore

5 december 2022

Dianflex gaat de logistieke processen automatiseren en verbeteren met een AutoStore-oplossing van Dematic. Deze leverancier van sanitair en verwarming, die actief is in ruim 35 landen, heeft daarmee als doel de service voor klanten verder te verbeteren.

Het in Italië gevestigde Dianflex heeft voor Dematic gekozen om klantorders flexibeler te kunnen picken, de picktijden te verbeteren, de benodigde ruimte in het magazijn te reduceren en de kans op fouten te verkleinen.Flavio Este, managing director bij Dematic in Italië, licht toe: “Onze oplossing maakte het voor Dianflex gemakkelijk om aan al hun klantenbehoeften te voldoen: flexibiliteit, performance, uitbreidbaarheid en veiligheid. Het ervaren Dianflex-team en het feit dat Gianluca Di Mieri, de algemeen directeur van het bedrijf, weet waar hij met zijn organisatie naar toe wil, stelden ons in staat om het projectontwerp in slechts twee maanden te bedenken en de bestelling in drie maanden af te ronden. Dat is een ongebruikelijk tijdsbestek voor zo’n volledig geautomatiseerd systeem.

Dematic gaat de oplossing eind 2022 implementeren in de logistieke faciliteiten van Dianflex in Atena Lucana, vlakbij Salerno waar ook hoofdkantoor is gevestigd. Dankzij de vele interfaces die Dematic Software biedt, is het AutoStore-systeem eenvoudig te integreren met de logistieke processen bij Dianflex.

“We hebben veel vertrouwen in Dematic omdat we bij hen een competentie en professionaliteit ervaren die we nog niet eerder zijn tegengekomen. De aandacht voor klantbehoeften en aanwezige expertise zijn belangrijke aspecten die ervoor zorgen dat ze een toonaangevend bedrijf zijn in de intralogistieke markt”, zegt Di Mieri.

Deze implementatie vereist dat Dematic Software de volledige operatie uitvoert en beheert. Het AutoStore-systeem heeft 11.000 standaard plastic containers voor bestellingen die bij drie carrouseldeuren worden geplaatst, terwijl er bij twee transportdeuren opslagprocessen moeten worden uitgevoerd. Ten slotte gaan 16 automatische R5-robots alle plastic containers behandelen voor de opslag- en orderverzamelprocessen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This